Gündem
09 Şub 2022 21:23 Son Güncelleme: 09 Şub 2022 21:30

Haluk Levent, Yemeksepeti işçilerinin grevine katılacak

Nakliyat İş, Yemeksepeti işçilerinin grevlerinin 10’uncu günü olacak olan 10 Şubat’ta, şirketin genel merkezi önünde toplanılacağını açıkladı. Eyleme Haluk Levent’in de katılacağı belirtildi.

Düşük ücret zammı teklifine ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı günlerdir iş bırakma eylemi yapan Yemeksepeti kuryeleri 9 gündür alanlarda toplanıyor.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Yemeksepeti işçilerinin yarın saat 12.00’de şirketin Levent’teki genel merkezi önünde eylem gerçekleştireceğini duyurdu.

 Yapılan açıklamada Yemeksepeti işçilerinin 5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi talebiyle İstanbul ve diğer illerde eylem başlattıkları, kamuoyunun eyleme destek olmak için Yemeksepeti’ni boykot ettiği ve platformdaki siparişlerde yüzde 70’lik bir azalma olduğu ifade edildi.

 Yarın eylemin 10’uncu gününde Yemeksepeti Genel Merkezi önünde gerçekleştirilecek protestoya, Nakliyat-İş yöneticilerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile sanatçı Haluk Levent’in de katılacağı kaydedildi.

  Açıklama, “Trendyol işçileri kazandı, Yemeksepeti İşçileri de kazanacak” ifadeleriyle son buldu.