Magazin
20 Eki 2023 21:45 Son Güncelleme: 20 Eki 2023 21:55

Haluk Levent Gazze için harekete geçti

AHBAP Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, İsrail tarafından işgal altına alınan Gazze için harekete geçti. Gazze Belediye Başkanı ile görüşen Levent, kente yardımların ulaşmadığı için vatandaşların zor durumda olduğunu söyledi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı kapsamlı saldırı sonrası İsrail'in Gazze'ye başlattığı hava saldırılarında 14. güne girildi.

İsrail, el-Ehli Baptist Hastanesi'ni ABD yapımı füzeyle hedef aldı. Korkunç saldırıda en az 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır olmak üzere 342 kişi de yaralandı. İsrail'in sivilleri hedef almasına tepkiler çığ gibi yükselirken AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent harekete geçti.

"YARDIM KONVOYU İÇİN HABER EDECEKLER"

Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ile Zoom toplantısına katılan Levent, yardım konvoylarının yola çıkması için doğru zamanın beklendiğini söyledi.

Gazze'den haber beklendiğini söyleyen Levent şu bilgileri paylaştı:

- Gazze Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şu anda insani yardımların gelmediğini, bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini belirtti.

- Gazze’de elektrik ve su kesintisinin olduğunu, Gazze halkının çok zor durumda olduğunu belirtti.

- Görüşmeye Lübnan Belediye Başkanı Mohamed Saadie ve Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu Teşkilatı da katıldı.

- Türkiye'nin Gazze halkının yanında olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Yardım konvoyları izni alındığında haber edeceklerini söylediler.