Haluk Bilginer sanıyorduk! Emmy Ödülü'nü alan ilk Türk kim çıktı?

Haluk Bilginer'in, Emmy Ödülü'nü kazanmasının ardından kimsenin bilmediği bir gerçek ortaya çıktı. Meğer 16 sene evvel şimdilerde iş adamı olan Hasan Şerefli, belgesel filmiyle bu ödülü Türkiye'ye sessiz sedasız getirmiş.

Haluk Bilginer sanıyorduk! Emmy Ödülü'nü alan ilk Türk kim çıktı? - Sayfa 1

Usta oyuncu Haluk Bilginer'in, Şahsiyet dizisindeki rolüyle büyük bir başarıya imza atarak 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Emmy Ödülü'nü kazanması Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

16
Haluk Bilginer sanıyorduk! Emmy Ödülü'nü alan ilk Türk kim çıktı? - Sayfa 2

Meğer 2003 yılında ödül almışız!

Çoğu insan Türkiye'nin ilk Emmy Ödülü olduğunu zannetti ama ülkemize prestijli mükâfatı getiren ilk isim Hasan Şerefli'ydi. Şerefli'nin, beraber çalıştığı sekiz araştırmacı ile çektiği "Parmaklıklar Arkasındaki Çocuklar" isimli dokümanter filmi, 2003 yılında "Belgesel Film ve Araştırma" dalında ödüle layık görüldü.

26
Haluk Bilginer sanıyorduk! Emmy Ödülü'nü alan ilk Türk kim çıktı? - Sayfa 3

Sessiz sedasız Emmy ödülü aldı

O yıllarda ABD'de master öğrencisi olan Şerefli, galaya katılmak için kendilerinden istenen 450 doları ödeyemediği için ödül törenine katılamamıştı. İsmi gazetelerde "Sessiz sedasız, Emmy ödülü alan Türk..." diye geçmişti. Şerefli, şu an Amerika'da yaşıyor ve artık uluslararası ticaret yapıyor. Bilginer'in ödül kazanmasının kendisini çok mutlu ettiğini kaydederek "Umarım ileride daha çok oyuncu, yönetmen ve araştırmacı, Emmy gibi ödülleri hak eder" diyor.

36
Haluk Bilginer sanıyorduk! Emmy Ödülü'nü alan ilk Türk kim çıktı? - Sayfa 4

16 yıl önce kazanılan Emmy ödülü neden şimdiki kadar duyulmadı?

On altı sene evvel Emmy kazandığı filmin, küçük yaşlarda ıslahevlerine düşen çocukların dramını ele aldığını anlatan Şerefli "Bu filmle ödül alacağımızı hiç tahmin etmemiştim. Geceye katılamadığım için ödül ağır bir paket içerisinde evime kargoyla gönderdiler, koyacak yer bulamadım" diyor.

46