Gündem
21 Ara 2013 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Halkbank Genel Müdürü Aslan : "O paralar imam hatip içindi"

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde bulunan 4.5 milyon doların, okul yapmak için toplanan bağış paraları olduğunu belirtti.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklananlar arasında bulunan ve evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar ele geçtiği öne sürülen Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bir İmam Hatip Okulu yaptırma sözü verdiği ortaya çıktı.
 
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde ayakkabı kutuları içinde bulunduğu belirtilen 4.5 milyon doların, okul yapmak için toplanan bağış paraları olduğunu belirterek, "Bu paralar Makedonya’da Balkan Üniversitesi ve Osmancık'ta İmam Hatip Lisesi’nin yapımında kullanılacaktır. Yardımsever insanlardan toplanan paralardı ve bunları oralara gönderecektim" dedi. Aslan’ın gazetelerde yer alan bu ifadesi üzerine gözler Çorum'un Osmancık İlçesi'ne çevrildi.
 
İFTARDA İMAM HATİP SÖZÜ
İlçede anlatılanlara göre Süleyman Aslan, geçen temmuz ayında Halk Bankası Osmancık Şubesi'nin verdiği iftara katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Kendisinin Osmancık İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, okul yöneticilerinin kendisine daha önce söz ettiği mevcut okulun durumunu bildiğini okula giderek inceleme yaptığını ve yeni bir İmam Hatip Lisesi yapılması konusunda yardımda bulunacağını söyledi. Osmancık Belediye Başkanı'ndan kendisine bir proje gönderilmesini isteyen Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, bünyesinde pansiyon ve spor salonu dahil bulunan İmam Hatip Lisesi yaptırmak için girişimde bulundu.
 
Operasyonda tutuklanan Süleyman Aslan'ın ifadesinde, evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan dolarların Osmancık İmam Hatip Lisesi için harcanacağını söylediği belirtildi.