Dünya
24 Haz 2023 10:42 Son Güncelleme: 25 Haz 2023 10:30

Halka hitap eden Putin’den ‘sert olacak’ çıkışı! ‘Hür türlü fitne, ölümcül tehdittir…’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Wagner grubunun kalkışmasından sonra ilk açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olayla sonra merakla beklenen ilk açıklamasını yaptı. Dün gece saatlerinde Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigoij'in açıklamasıyla başlayan kalkışmadan sonra Putin, ilk açıklamasını devlet medyasına yaptı. Putin yaptığı açıklamada, her türlü saldırıya karşı ülkelerini savunacaklarını vurgulayarak, "Her türlü saldırıya karşı vatanımızı koruyacağız. Şu an birlik olma zamanı" ifadelerini kullandı.

"KENETLENME ZAMANI"

Putin Wagner kalkışması sonrası yaptığı ilk açıklamada, kenetlenme imasında bulunarak, "Bunu daha da kötüye götürecek adımdan uzaklaşmalıyız. Amaçları bizi bölmektir, buna izin vermeyiz." dedi.

Putin, Rusya'nın hainlerle karşı karşıya olduğunu ifade ettikten sonra, "Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Hayatımız için savaşıyoruz. Herhangi bir isyanın ülkemize faydası olmayacak. Hainler en ağır şekilde cezalandırılacak. Bu bir kaos ve sırtımızdan bıçaklamadır." dedi.

'KARŞILAŞTIĞIMIZ ŞEY İHANETTİR'

Putin, Wagner Grubu'nun yaptığı kalkışmanın bir darbe girişimi olarak ifade ederek, "Bu ayaklanma bir darbedir, birliğimizi bozacak eylemden vazgeçin!" dedi.

Putin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Başkomutanı olarak gerekeni yapacağım." ifadesini kullandı.

İşte Vladimir Putin’in açıklamaları:

"Gece tüm cephelerdeki ordu birliklerinin komutanlarıyla görüştüm, ordumuz kahramanca savaşıyor. Rusya vatandaşlarına, askerlerine, güvenlik güçlerine ve yalan ve tehditlerle silahlı isyan yoluna itilenlere sesleniyorum. Rusya, geleceği için ağır mücadele veriyor. Rusya’ya karşı Batı’nın tüm askeri ve enformasyon araçları kullanılıyor" ifadelerini kullanan Putin, şöyle devam etti:

"Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım. Toplumumuzu bölme girişimleri, sırtından bıçak saplamaktır, Ülke idaresi Rusya’da bir kez daha bölünmeye izin vermeyecek, halkımızı koruyacağız. Tüm zorlukların üstesinden gelip daha güçlü olacağız. Aşırı hırslar Rusya'ya ihanete yol açtı. Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu. Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek. Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız."

'İSTİKRAR YÖNÜNDE ADIMLAR ATILACAK'

"Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız" diyen Putin, sözlerine söyle devam etti:

"Rostov-on-Don şehrindeki durum karmaşık. Devlet kurumlarının faaliyeti engellenmiştir. Ama istikrar yönünde adımlar atılacak. Birliğimizi bölen eylemler aslında halkımıza, şu anda cephede savaşan silah arkadaşlarımıza karşı ihanettir. Bu, halkımızın sırtına bıçak saplamaktır."