Medya
11 Eyl 2022 14:53 Son Güncelleme: 12 Eyl 2022 14:11

Halk TV’nin patronu Cafer Mahiroğlu’ndan Gökmen Karadağ paylaşımı! Sosyal medyadan seslendi…

Gökmen Karadağ’ın, gece yarısı Halk TV ile ilgili aldığı flaş istifa kararının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Halk TV’de bugün sürpriz bir ayrılık yaşandı. Yaklaşık 2 yıldır kanalda görev alan ‘Açıkça’ adlı programının sunucusu Gökmen Karadağ, gece yarısı yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

“Hoşça kal Halk TV ve teşekkürler” diyen Karadağ, devamında “5 yıllık bir ekran ayrılığından sonra müthiş bir dönüş yaşadım. Ancak buraya kadar sürdü. Bu ayrılık kanalın değil benim inisiyatifimdir. Tüm izleyenlere, yoldaşlık edenlere sonsuz teşekkürlerimle… Pazar Açıkça’da son kez buluşmak dileğiyle…” ifadelerini kullandı.

SAATLER SONRA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Söz konusu ayrılık kanalın izleyicileri üzerinde şok etkisine neden olurken Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, öğleden sonra yaptığı paylaşımla Gökmen Karadağ’a çağrıda bulundu ve şunları yazdı:

“Gökmen Karadağ, Halk Tv'nin sadece programcısı değil; bel kemiğidir, Cafer Mahiroğlu’nun yol arkadaşı ve kardeşidir. Özel sorunlarından dolayı aldığı kararlar elbette önemlidir ama Halk Tv izleyicilerinin kanalda kalması konusundaki çağrılarını da dikkate alacağından hiç şüphem yok.”

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Söz konusu ayrılık kararının, Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun, dün Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’e yaptığı açıklamaların ardından gelmesi dikkat çekmişti. Mahiroğlu’nun, Gökmen Karadağ’a sosyal medya üzerinden çağrıda bulunması da kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Fox TV’den Halk TV’ye geçen İsmail Küçükkaya ile ilgili sessizliğini haftalar sonra Nevzat Çiçek’e bozan Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, MedyaRadar’ın gizemli yazarı Keskin Kalem’in gündeme getirdiği iddialara da cevap vermiş ve transfer ücretinin miktarına dair soruyu es geçerken “Bize gelişinin parayla ilgisi yok” demekle yetinmişti.

İsmail Küçükkaya transferinin kanalda ‘rahatsızlığa’ neden olduğunu dile getiren Keskin Kalem, şunları yazmıştı:

“Kanal resmen kaynıyor! Küçükkaya krizinin emekçide yarattığı rahatsızlık had safhada. Şimdiii öncelikle Küçükkaya transferinin, kanalın diğer ağır toplarını resmen çileden çıkardığı haberleri geliyor keskin kulaklarıma. Şirin Payzın gibi isimler, gizli gizli değil, açıktan Küçükkaya transferinin çok yanlış olduğunu ve hatta kendi imajlarına zarar vereceğini her yerde dillendiriyormuş. ‘Her gün yolsuzluklarını haber yaptığımız, Külliye’den bile kovulan bu tiplerle ilişkisi olan birinin bagajı hepimize zarar verir’ denildiği de iddia ediliyor. Bir diğer huzursuzluk nedeni de Küçükkaya’nın maaşı, aldığı transfer parası ve ekibi. Mahiroğlu ısrarla ortaya atılan 3 milyon dolarlık transfer parası iddiasını reddediyormuş. Ve ‘transfer parası doğru ama o kadar değil. Maaşı da makul, zaten bunları biz ödemiyoruz, parası dışarıdan’ diye yakın çalışma ekibine açıklama yapıyormuş. Ancak hala paranın nereden geldiği meçhul!”