Polemik & Kulis
07 Kas 2022 13:13 Son Güncelleme: 07 Kas 2022 13:26

Halk TV’nin gazete projesi suya mı düştü? Üst düzey isim ayrılığı duyurdu…

Halk TV’nin çıkarmayı planladığı gazeteden üst düzey ayrılık haberi geldi.

Cumhuriyet gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan eski Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Halk Gazete'nin Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrıldığını duyurdu.

Ayrılık haberini sosyal medya hesabından “Halk TV AİLESİNE VEDA…” sözleriyle duyuran Küçükkaya, devamında şu ifadeleri kullandı: “Kapısından 4 ay önce girdiğim kurumla ilgili fazla söze gerek yok. Hep güleryüz gösteren, gelecek vadeden genç kadrosuna; Cafer Mahiroğlu’na gazetecilik hayatında başarılar diliyorum. Prova sayfamız bu kısa dostluklara küçük bir hatıra olsun.”

İşte o paylaşım…

29 Ekim 2022’de okuyucusuyla buluşturulması planlanan Halk Gazete için ilk etapta 20 bin ile 30 bin arasında bir tiraj hedefliyordu.

Cumhuriyet gazetesinin işten çıkardığı 8 gazeteci nedeniyle yönetime tepki göstererek Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa eden Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet'ten ayrılanlarla birlikte Le Monde Diplomatique Türkçe gazete çıkarmaya başlamış ve gazetenin genel yayın yönetmeni olmuştu.

Ancak daha sonra Halk Gazete ile anlaşan Aykut Küçükkaya, eski ekibinden 4 kişi ile birlikte yeni gazeteyi çıkarmak için Cafer Mahiroğlu ile el sıkışmıştı.