Medya
21 Mar 2022 19:30 Son Güncelleme: 21 Mar 2022 21:34

Halk TV’den flaş Özlem Gürses ve Emin Çapa kararı! Sebep YouTube yayınları mı?

Halk TV, medyada yer alan ekran yüzleri Özlem Gürses ve Emin Çapa'nın ayrıldığına ilişkin haberleri doğruladı.

Halk TV’nin 'YouTube kanallarında yayın yapmaları' gerekçesiyle Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yolları ayırma kararı aldığı iddiası üzerine kanal yönetiminden açıklama geldi.

 Ayrılık iddialarının doğrulandığı açıklamada, “Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinin kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi.” İfadelerine yer verildi.

 Açıklamada, Özlem Gürses ve Emin Çapa’nın kendilerine sunulan diğer teklifleri de kabul etmediği belirtildi.

 Halk TV’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

 “Bazı internet sitelerinde Özlem Gürses ve Emin Çapa ile Halk TV arasında yapılan görüşmelere ilişkin çıkan haberler üzerine izleyicilerimize saygı gereği açıklama yapma ihtiyacı hissettik.

 Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinin kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi.

 Özlem Gürses ile Emin Çapa bu teklifi ve önerilen diğer ara formülleri de kabul etmeyince, ne yazık ki yollar ayrıldı. Kendilerine bugüne kadarki emek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla.”

EMİN ÇAPA’DAN AÇIKLAMA

Ayrılık kararını duyuran Emin Çapa da sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı.

 Emin Çapa paylaşımında şunları yazdı:

 “Sevgili dostlarım, Üzülerek, bugün Halk TV ile yolları ayırdığımızı size aktarmak zorundayım. Herkesin haklı olduğu veya kendini haklı gördüğü bazı durumlar var. Öncelikle kanalın bana "yol verdiği" veya ‘git’ dediği doğru değil. Ne olduğunu aşağıda okuyacaksınız.

 İlk olarak benim bazı konularda, aşırı katı tutumum var. Her şeyden önce beni etkileyen bir konuda alınacak kararın, karar alınmadan önce benimle konuşulmasını isterim. Benim istediğim gibi olur olmaz ayrı, ama karar alındıktan sonra bana dayatılmasından hoşlanmam.

 İkincisi, ortalıkta gördüğünüz, ‘youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı’ tam olarak doğru değil. Kanalıma bakarsanız, HalkTV'de yayına başladığım günden beri ne kadar az yayın yaptığımı görürsünüz. O kadar uzun ve geç saatlere uzayan yayından sonra mecalim olmadı.”

GÜRSES: YARIN BEN DE AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Gazeteci Özlem Gürses de, Twitter hesabından yarın açıklama yapacağını belirtti. Gürses, şu ifadeleri kullandı:

 "Yarın ben de bir açıklama yapacağım… Ama bugün baharın ilk günü ve oğlumun doğum günü… Şimdi onu kucaklamaya gidiyorum. Tüm mesajlarınız için teşekkürler. "