Polemik & Kulis
22 Haz 2021 17:14 Son Güncelleme: 22 Haz 2021 17:49

Halk TV'den ayrılmıştı, KRT TV ile anlaştı!

Halk TV’den ayrılan deneyimli ismin yeni adresi KRT TV oldu.

Türkiye'nin önemli kültür kanallarından KRT TV'nin yeni Haber Müdürü belli oldu.

Haber Koordinatörü olarak görev yaptığı Halk TV ile geçtiğimiz hafta yollarını ayıran Bengü Şap, KRT TV'de Haber Müdürlüğü görevine getirildi.

Deneyimli gazeteci Halk TV’den ayrılığını yaptığı paylaşım ile duyurmuş, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'na ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’a teşekkürlerini iletmişti.

Bengü Şap'ın Haber Müdürü olmasının ardından bu görevi yürütmekte olan İnan Demirel ise KRT TV'ye Haber Koordinatörü olarak atandı. 

Bengü Babaeker Şap kimdir?

Bengü Babaeker Şap, 1970 yılında Kars’ta doğdu. Ziya Gökalp İlkokulu’nda başladığı eğitim hayatını, Yalova Lisesi ve ardından Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde sürdürdü. Gazeteciliğe aile dostları, gazeteci ve siyasetçi Metin Işık’ın etkisi ve desteği ile 1993 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. Yazılı basın serüveni kısa süre sonra Kanal 6’ya transferiyle son buldu. O tarihten bu yana, köklü televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü görevlerini yürüttü. Kanaltürk, Habertürk, TV24 gibi yayın kuruluşlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra Haber Global televizyonu ve Independent Türkçe servislerinin kurucu yönetim kadrosunda yer aldı. Son olarak Halk TV’nin Haber Koordinatörü olarak görev yapan Bengü Babaeker Şap evli ve bir çocuk annesidir.