Televizyon
25 Eyl 2022 11:56 Son Güncelleme: 25 Eyl 2022 12:15

Halk TV’deki ‘Neşet Ertaş fragmanı’ tepki çekti! Aile karşı çıkmıştı...

Bozkırın tezenesi olarak bilinen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 10’uncu yılında memleketi Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar da bugün Kırşehir'deydi. Programda, Bozlakların usta isimleri Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve daha niceleri anıldı. Ancak Ertaş ailesinin karşı çıktığı 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş'ın filminin fragmanın yayınlanması eleştirilere neden oldu.

Bozkırın tezenesi olarak bilinen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 10’uncu yılında memleketi Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar da bugün Kırşehir'deydi. Programda, Bozlakların usta isimleri Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve daha niceleri anıldı.

Ancak programının ilk bölüm sonunda verilen reklam arasında, Ertaş ailesinin tepkisini çeken Mustafa Uslu imzalı sinema filmi 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş'ın fragmanın yayınlanması eleştirilere neden oldu.

“AĞABEYİM FİLMİNİN ÇEKİLMESİNİ İSTEMEDİ”

'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı, Mustafa Uslu'nun yapımcısı olduğu 'Garip Bülbül, Neşet Ertaş' filmine Ertaş Ailesi karşı çıkıyordu.

Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, ağabeyinin, filminin çekilmesini istemediğini belirten Ertuğrul; "Bizler, ailesi olarak vasiyetini yerine getirmek için film çekilmesine izin vermiyoruz. Ağabeyimin yakın arkadaşları da var. Ağabeyim adına yayınlanmış kitaplar da var ama ailenin onayı olmadığı için onlar da filme onay vermediler. O kitap yazarları da vasiyeti bilmelerinden kaynaklı filme onay vermediler" diye açıklamalarda bulunmuştu.