Gündem
21 Eki 2015 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Halk TV'deki canlı yayın skandalına suç duyurusu

Halk TV'de canlı yayına damga vuran küfürlü konuşmalarına Konya’dan suç duyurusu geldi.

Halk TV’de yayınlanan Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programının bu haftaki konukları İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Müjdat Gezen ve Levent Üzümcü oldu.

KÜFÜRLÜ KONUŞMALARA SUÇ DUYURUSU
İzmir’den yapılan canlı yayına konukların küfürlü sohbeti damga vurdu. Programda ağza alınmayacak küfürlerle ilgili Konya’dan suç duyurusu geldi. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan Doç. Dr. Yalçın Kaya, canlı yayında sarf edilen küfürlerden sonra Konya Adliyesine gelerek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Doç. Dr. Yalçın Kaya, Konya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Halk TV’de yayınlanan programı başlangıçta ailesiyle izlerken Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün ‘büyük alim, büyük bilim insanı’ diye angaje edilmesinden 1-2 dakika sonra hakaretlerin ve küfürlerin geldiğini belirtti.

"BİR EĞİTİMCİ OLARAK RAHATSIZ OLDUĞUM İÇİN"
Akademisyenler ve aydınlar olarak işlerinin bu ülkenin daha aydın hale gelmesi için bir şeyler yapmaya çalışmak olduğunu aktaran Doç. Dr. Kaya, “Kaldı ki, bu insanlar demokratik olduğunu, demokrat olduklarını ifade ediyor. Demokratik kurallar dahilinde insanların demokratik hakları ve özgürlükleri olan oylarını gitmişler, yüzde 52 oranında vermişler ve Cumhurbaşkanı yapmışlar. Eğer kendileri daha iyi strateji üretmiş olsalardı, insanlar kendilerinin arkasından giderdi. Demokrat olduğunu iddia eden bir insan nasıl olur da, böyle demokratik kurallarla seçilen birine demokrasi dışı bir yaklaşımda ifade kullanır. Bir akademisyenin, bir din aliminin ağza alınmayacak küfürler etmesi, toplumun bilinç altını kirletir. Bundan bir akademisyen, bir eğitimci olarak rahatsız olduğum için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.”