Medya
22 Eki 2021 09:42 Son Güncelleme: 22 Eki 2021 09:52

Halk TV’de sular durulmak bilmiyor! İstifasını sosyal medyadan duyurdu...

Halk TV'de sular durulmuyor. Geçen Aralık ayında göreve başlayan isim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘Halk TV benim için bitti’ dedi.

Halk TV Ankara haber müdürü Umut Yertutan görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Geçtiğimiz Aralık ayında göreve başlayan Yertutan neden istifa ettiğine ilişkin detay ise vermedi.

İşte o paylaşım...

Dikkat çeken ise Umut Yertutan'ın daha önce istifa eden Halk TV haber koordinatörü Bengü Şap'ın ardından ikinci en önemli yönetici olması. En son,  TGS'nin devreye girmesi sonucu kanalın patronu Cafer Mahiroğlu'nu pazarlık için masaya oturtmak istemesi ancak Mahiroğlu'nun masadan kaçmasının ardından Suat Toktaş'ın "Ben burada bir yönüyle işveren temsilcisiyim" demesi emeği ve hakkı savunan bir çok kesimden sert tepki çekmişti.

 

Başta muhabir ve kameramanlar olmak üzere haber merkezi ve teknik birimdeki emekçilere ödenen çok düşük ücretler olmak üzere kanalın maaş ve yapısal sorunlarının aşılamaması da en kritik başlıklar arasında yer alıyor.

UMUT YERTUTAN KİMDİR?

Umut Yertutan mesleğe 1994 yılında KANAL 6'da başladı. CTV, BRT, SKYTÜRK, ATV'de başbakanlık ve parlamento muhabirliği yaptı. En önemli mesleki deneyimini 12 yıl çalıştığı FOX TV'de yaşadı.

 

Cumhurbaşkanlığı muhabiri olarak çok önemli haberlere imza attı. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini FOX TV ekranlarında canlı yayında Türkiye'ye duyuran isim oldu.

Son olarak Halk TV Ankara haber müdürü olarak mesleğini sürdürdü.