Polemik & Kulis
09 Oca 2023 12:59 Son Güncelleme: 09 Oca 2023 13:04

Halk TV'de istifa dalgası sürüyor: Hakan Çelenk de görevini bıraktı

Halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk görevini bıraktı. Çelenk, Halk TV'deki 'Perdenin Önü Arkası' programına devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce Halk TV'nin internet sitesi halktv.com.tr'nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Hakan Çelenk, görevinden istifa etti.

Hakan Çelenk, Seda Selek'in moderatörlüğünde İsmail Saymaz ve Mehmet Tezkan'ın yer aldığı Perdenin Önü Arkası programında yer almayı sürdüreceğini belirtti. 

Gerçek Gündem'e konuşan Çelenk, "Bir süredir çok yorulmuştum. 10 Aralık itibariyle çalışma arkadaşlarıma da kararımı bildirmiştim. Görevimi bırakmam kanal için sürpriz olmadı" dedi.

Halk TV'den son olarak Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Pınar Keleş istifa etmişti. İnan Demirel, Twitter'dan yaptığı açıklamada herhangi bir gerekçe belirtmezken, "Halk TV'den ayrılma kararı aldım. Çalışma arkadaşlarıma ve izleyicilere teşekkür ederim" ifadelerini kullanmıştı.  

Özlem Akarsu Çelik ise bugün yaptığı açıklamada kanalın patronu Cafer Mahiroğlu'nun yönetim tarzını eleştirmiş, çalışanların özlük haklarıyla ilgili olarak taleplere rağmen adım atılmadığını belirtmişti.