Gündem
18 Ağu 2014 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Halk TV'de flaş gelişme! Nihat Genç'in programına son verildi!

CHP'liler Nihat Genç'in eleştirilerine tahammül edemeyince, Halk TV'deki programlarına son verildi.

Gezi Parkı olaylarında yıldızı parlayan Halk TV, ODA TV yazarı Nihat Genç'in sözlerine tahammül edemedi. İddialara göre televizyon yönetimi, yerel seçimler öncesi bir süre ekrana çıkartmadığı Genç için yeni yayın döneminde de yer açılmadı!

Halk TV, son aylarda CHP'nin aday tercihleri konusunda parti yönetimini eleştiren Nihat Genç'in programlarına son verdi.

İddialara göre Nihat Genç, özellikle 30 Mart seçimlerinde Mustafa Sarıgül'ün adaylığı konusunda oldukça sert eleştiriler yöneltmesi Halk TV'yi rahatsız etti. Genç, Halk TV'deki bir programda Sarıgül'ü Ergenekon ve Balyoz davaları konusunda sessiz kalmakla suçlamış, CHP adayı için oldukça sert sözler sarfetmişti.

"PROGRAMA ARA VERİLDİ"
Sosyal medyada da yer alan bu eleştirilerin ardından televizyon yönetimi, Nihat Genç'in programını bir süreliğine askıya almıştı.

NİHAT GENÇ SÜRECİ ANLATTI
Odat TV yazarı Nihat Genç, Halk TV'deki programının kaldırılma sürecini şöyle anlattı:
"Şimdi, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelenince yeniden Halk TV’de Şaban Sevinç’le bir saate yakın oturup konuştuk. Bana, yüzüme deklare edilen cümleler şunlar: “Programlarını askıya alıyoruz”. Diğer cümlesi de; “Mesela gelecek program döneminde düşünmüyoruz” dedi.
Ben de Şaban Sevinç’e “Zor günler geçiriyoruz, en iyisi mi CHP kurultayına kadar yeni bir ‘geçici süre daha’ ekrana çıkmayayım, kurultaydan sonra yeniden konuşuruz, bu kanalın eleştirel dengesini kurabilmesi için sessizliğimizi ve samimiyetimizi koruyalım” dedim.. Aramızdaki konuşmanın özeti bu..."
“VEFA GEREĞİ SESSİZ KALDIM”
"Orada Şaban, Semra, Lale, Makbule gibi gecesini gündüzüne katan inanılmaz çalışkan ve fedakarca çalışan insanlar var. Üstelik Gezi günlerindeki başarıları ortada, benimle ilgili kararları netleşmeden, hem Gezi hem bu arkadaşlara vefa gereği, sessiz kalmam gerekiyordu... Ancak son durum budur... En dikkatli ve korunaklı şekilde ancak böyle anlatabilirim; askıya alındım ve gelecek dönemde yokum. Kurultayda bugünkü yönetim değişirse, belki o zaman yeniden oturur konuşuruz diye, dil ucuyla son sözü bağladık."
HALK TV’DEN AÇIKLAMA
Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, sosyal medyada yayılan haber üzerine Odatv’ye şu açıklamayı yaptı:
“Nihat Genç programı hakkındaki son durumu doğru ifade etmemiş. “Kurultaydan sonra programını yeniden gözden geçiririz” diye benim bir ifadem yoktur. Kaldı ki; kurultayın sonucunun öyle ya da böyle olması, Halk TV yayın politikasını etkileyecek bir sonuç da doğurmaz. Nihat Genç’in programını yeterince reyting almadığı ve maliyeti fazla olduğu için uzun süredir kaldırmayı düşünüyorduk. Zaten 1,5 aydır da programını fiilen kaldırmıştık.”