Medya
31 Eki 2023 20:20 Son Güncelleme: 31 Eki 2023 23:39

Halk TV hangi usta gazeteciyi kadroya kattı? 'Heyecanlı bir yolculuğa çıkıyorum'

Televizyon, radyo, internet, gazete ve dergiler dahil, hemen hemen tüm medya platformlarında muhabirlikten yöneticiliğe pek çok pozisyonda görev yapan Işın Eliçin yeni görev yerinin Halk TV olduğunu duyurdu.

Ünlü gazeteci Işın Eliçin sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla yeni görev yerinin Halk Tv olduğunu duyurdu.

Eliçin sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelerini kulladı: Sevgili takipçilerim, heyecan verici yeni bir yolculuğa çıkıyorum. Yarından itibaren (1 Kasım) dünya olaylarını @halktvcomtr izleyicileri için de takip edip haberleştirmeye, analiz etmeye başlıyorum. Beni güleryüzle karşılayan tüm Halk TV ekibine teşekkür ederim.

IŞIN ELİÇİN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Işın Eliçin, 1993'ten bu yana medya sektöründe, televizyon, radyo, internet, gazete ve dergiler dahil, hemen hemen tüm medya platformlarında muhabirlikten yöneticiliğe pek çok pozisyonda görev aldı. Çalıştığı kurumlar arasında CNN Türk, NTV, TRT-Türk, IMC TV ve BBC Dünya Servisi yer alıyor. TRT-Arapça için haber programları üretmek üzere farklı ülkelerden 20 kişilik ekip kurdu ve yönetti. bianet'in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği E-Kütüphane projesinin küratörlüğünü yaptı. Bilgi Üniversitesi'nde uygulamalı gazetecilik dersleri verdi. NewsLab Türkiye'nin Yerel Kuluçka Programı'nda eğitmenlik ve genç meslektaşlarına mentorluk yaptı. Mehmet Ratip ile beraber İletişim Yayınları'ndan çıkan Tristram Hunt'ın Friedrich Engels biyografisi, "Fraklı Komünist - Friedrich Engels'in Devrimci Hayatı" adlı kitabı çevirdi.