Spor
05 Nis 2024 17:29 Son Güncelleme: 05 Nis 2024 17:48

Halk TV, Galatasaray'ın yapmadığı açıklamayı haberleştirdi

Halk TV'de bugün yayımlanan bir haberde, Galatasaray yönetiminin karar aldığı, kararın tüm ülkeye duyurulduğu ve sarı-kırmızılı kulübün Süper Kupa maçına U-19 takımı ile çıkacağı iddia edildi. Galatasaray tarafından bu yönde bir açıklama gelmemesine rağmen haberde yer alan bilgilere tepki geldi ve Halk TV, haberdeki ilgili kısımları sildi.

7 Nisan Pazar günü oynanacak olan Süper Kupa maçına Fenerbahçe'nin U-19 takımıyla çıkacağını açıklamasının yankıları devam ediyor. Maçın ertelenmemesi ve müsabakaya yabancı hakem atanmaması durumunda karşılaşmaya çıkmayacağını deklare eden sarı-lacivertlilerin Galatasaray'la oynayacakları maça U19 takımıyla çıkması bekleniyor. 

Galatasaray'ın karar aldığını duyurdular
Halk TV'nin "Galatasaray'dan flaş karar: Tüm Türkiye'ye duyuruldu: Futbolumuzu sarsan karar" başlığıyla verdiği haberde sarı-kırmızılı takımın yönetiminin, eski yöneticilerden Adnan Öztürk'ün önerisini doğrultusunda Süper Kupa maçına U-19 takımıyla çıkacağı belirtildi. Haberde ilgili kısım şöyle aktarıldı:

"Fenerbahçe'nin Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkma kararının ardından Galatasaray'dan da flaş bir hamle geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Adnan Öztürk'ün önerisi doğrultusunda U19 takımıyla sahaya çıkma kararı aldı."

 

Halk TV, olmayan açıklamayı haber yaptı
Galatasaray'ın maça tam kadro çıkacağı bilinmesine ve aksi yönde bir bilgi olmamasına rağmen, Halk TV'de bugün çıkan bir haber tepkilere sebep oldu. Haberde Galatasaray'ın maça U-19 takımıyla çıkacağını açıkladığı iddia edilirken, sarı-kırmızılıların açıklaması olarak şu ifadelere yer verildi:

"Süper Kupa’ya U-19 takımıyla çıkma kararı, Türk futbolunun geleceğine ve gençlerimize yatırım yapma arzusundan doğmuştur. Bu karar Galatasaray’ın fair-play ruhuna ve asaletine yakışır bir karardır” 

 

Adnan Öztürk ne demişti?
Konuyla ilgili Radyospor'a konuşan Adnan Öztürk, "Fenerbahçe U19 ile çıkacaksa, Galatasaray da U19 takımıyla çıkmalı. Galatasaray'a bu yakışır. Fenerbahçe U19'daki çocuklar da bizim çocuklarımız. Ama o gencecik çocukları Galatasaray'ın as kadrosuna karşı çıkarmak büyük yanlış olur. Çocukları savaşa götürür gibi olur mu? Saygısızlık değil mi? Ayrıca bu tür hareketler Şanlıurfalılara da ayıp. Bence Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılına Türk gençlerimin oynadığı bir maç yakışır." diye konuştu.

"Galatasaray'ın asaletine yakışır bir karar alması gerektiğini vurguluyorum" diyen Öztürk, "Bu teklifim Galatasaray yönetiminde nasıl yankı bulur, bilemem. Galatasaray'da yetkili olsam bu karar çoktan verilirdi. Yani bizimkiler 10-0 yense ne anlamı olacak. Fenerbahçe'nin kararını tartışmıyorum. Burada Galatasaray'ın asaletine yakışır bir karar alması gerektiğini vurguluyorum. Böylece tüm dünyaya Galatasaray'ın asaletini göstermiş olacağız" dedi.