Gündem
07 Mayıs 2013 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

HALİT ARSLAN CİNAYETİNİN ZANLISI İLK KEZ KONUŞTU!

Vahşice öldürülen oyuncu Halit Arslan'ın katil zanlısının ifadesi...

Habertürk’ten Müslim Sarıyar’ın haberine göre; Esenyurt’ta bir sitede 23 Nisan gecesi beraberindeki kız arkadaşına baktığı gerekçesiyle tartıştığı komşusu tarafından öldürülen dizi oyuncusu ve manken Halit Arslan’ın katil zanlısı ifadesinde saldırıya uğrayanın kendisi olduğunu savundu. Beylikdüzü’nde günlük ev kiralama işi yaptığı öğrenilen zanlı Emre Solan, "Asansörde ’kız arkadaşıma neden bakıyorsun’ dedi. Tartıştık. Telefonla aradı, buluşma yerine gittiğimde beraberindekiler ile bana saldırdı. İçlerinden biri bıçak da salladı. Ellerinden bıçağı aldım ve rastgele saplamaya başladım" dedi.

Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde bulunan lüks sitede 23 Nisan akşamı saat 23.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti:

Çeşitli dizilerde oynayan ve mankenlik yapan 24 yaşındaki Halit Arslan, kız arkadaşıyla birlikte oturdukları siteye geldi. Asansöre binmek üzereyken komşusu Emre Solan’la karşılaştı. Solan’ın yanında bulunan kız arkadaşına bakmasından rahatsız olup, "Kız arkadaşıma niye bakıyorsun?" dedi. İkili arasında tartışma çıktı.Ardından ikisi de evlerine gitti. Yine iddiaya göre kısa süre sonra ikili buluştu. Beraberlerinde yakınları da bulunan ikilinin arasındaki tartışma yeniden başlayınca kavga çıktı. Kavga sırasında 24 yaşındaki Halit Arslan ile arkadaşı 28 yaşındaki Şenol Alkın dövüldü ardından da bıçaklanarak yaralandı. Yakınlarını iddiasına göre 25 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılmak istenilen ancak üçüncü hastanede tedavi altına alınan Arslantüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ONLAR BANA SALDIRDI
Olaydan hemen sonra araştırmalarına başlayan Esenyurt Asayiş Büro ekipleri, Emre Solan’ı gözaltına aldı. Solan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Emre Solan’ın ifadesinde "Asansörde ’kız arkadaşıma neden bakıyorsun’ dedi. Bunun üzerine tartıştık. Bir süre sonra beni telefonla aradı ve konuşmak istediğini söyledi. Buluşma yerine gittiğimde Halit’le birlikte birkaç kişi gelip, bana saldırdı. İçlerinden biri bıçak da salladı. Ellerinden bıçağı aldım ve rastgele saplamaya başladım" dediği öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI ZANLIYI YALANLADI
Olayda yaralanan ve tanık olarak ifadesine başvurulan Serkan A. ise "Emre Halit’i çağırdı. Kendi yakınlarıyla onlara saldırarak bıçakladı" diye konuştu.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN