Magazin
16 Nis 2010 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

HALİS AĞA'YA DARBE ÜSTÜNE DARBE!.. OĞLU NEDEN İCRAYA VERDİ?

İşadamı Halis Toprak, Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim gören evlilik dışı oğlu Salim Toprak tarafından icraya verildi.

İşadamı Halis Toprak, Bilkent Üniversitesi’nde öğrenim gören evlilik dışı oğlu Salim Toprak’ın açtığı nafaka davasında tüm sıkıntılarına karşın para  bulup  ödemeyi yaptı.

 Salim Toprak, mahkemede, Halis Toprak’tan mahkeme kararıyla alması gereken, 12 bin TL’lik “iştirak nafakası” ile aylık 1000 TL’lik nafakayı, hiçbir zaman düzenli  olarak alamadığını savundu. Mahkeme, verdiği ara kararla, baba Toprak’ın oğluna, “şimdilik” aylık 3000 TL yardım nafakası ile bir dönemi 15 bin TL olarak hesaplanan okul masraflarını ödemesine karar verdi. Ancak  baba  Toprak, mahkemenin belirlediği nafakayı ödemeyince oğlu tarafından icraya verildi. 

 İcra  aracılığıyla  tahsil etti
Oğul Toprak, alacağının bir kısmını icra kanalıyla tahsil etti. Üniversite öğrencisi Salim Toprak, önceki gün yeniden hakim karşısına çıktı. Halis Toprak’ın avukatı, müvekkili davalı baba Toprak’ın, oğlunun 30 bin 400 TL tutarındaki okul masrafını ödediğini bildirerek, “Müvekkilim, nafaka yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Ancak düzenli ve yüksek bir geliri bulunmamaktadır. TMSF himmetine bağlıdır. Makul miktarda nafaka talep ediyoruz” dedi.