Gündem
15 Ağu 2016 01:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Halil Sezai'den AKP'ye ve Erdoğan'a tepki: Al birini vur ötekine, kusasım geliyor!

Şarkıcı Halil Sezai Bursa’daki konserinde, AKP'ye ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Müzisyen Halil Sezai, Bursa konserindeki şarkı arasında AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “Sizin kendi kendinizi beslediğiniz, riyakarlık yaptığınız, gemiler aldığınız, bir sürü şeyler götürdüğünüz, kayırdığınız, akrabalarınızı koyduğunuz… Fark etmez bunun adı AKP, RTE. Al birini vur ötekine. Bundan kusasım var artık, nefret ediyorum” sözleriyle eleştirdi.

Darbe girişimine “Geçenlerde küçük bir şeyler yazayım istedim ama yazamadım. Sabahın bilmem neresinde darbe diye şeyler oluyor. Dünyanın en tatlı ülkesinde neler oluyor?” sözleriyle tepki gösteren Sezai, ‘lanet olasıca’ sözleriyle tanımladığı Türkiye’ye şahsı adına dava açacağını söyledi.

Sezai şöyle devam etti: “Ne derlerse desinler sıkıntı yok. Troller çok ya! Hem oradan hem buradan troller çok. ‘Ne oldu konser mi veremiyorsun?’ diyecekler. Hem hükümetten hem muhalefetten, Türkiye’yi yönetme biçimlerinden, hepsinden davacıyım. Kendi beyin küçüklüklerinden beyin kısırlıklarından dolayı engelliyorlar. Buna müsade etmeyin lütfen.”

Yaklaşık 36 yıldır yaşadığını ve dünyada ‘bilim, felsefe, sanat ve spor’ dalında hiçbir şey göremediğini söyleyen Sezai, “Bundan bıktım artık, sıkıldım, çok sıkıldım. Sizin kendi kendinizi beslediğiniz, riyakarlık yaptığınız, gemiler aldığınız, inanılmaz şekilde orada… Bir sürü şeyler götürdüğünüz, kayırdığınız, akrabalarınızı koyduğunuz… Fark etmez bunun adı AKP, RTE. Hiç fark etmez yani biri birine, biri diğerine, al birini vur ötekine. Şahsım olarak bundan kusasım var, artık nefret ediyorum” diye konuştu.

Sezai, Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” dediği için hedefe konulan ve konserleri arka arkaya iptal edilmeye başlayan Sıla’ya “Sıla haklıydı mesela. Doğru, haklı kız. Sıla da yalnız değil. Net” sözleriyle destek verdi.

İŞTE O ANLAR: