CineRadar
17 Eki 2014 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Halil Sezai yine paramparça!

Ekim ayında vizyonu 3. haftasında filmler sağanak halinde yağıyor. Bu hafta tam dokuz film gösterime giriyor!

Bu hafta sinefillerin haftası değil, gösterime giren filmlerin çoğu önemsişz yapımlar ancak 21. Altın Koza Film Festivali’nde “en iyi senaryo” ödülünü kazandıktan sonra şimdi de 51. Altın Portakal’da yarışan Derviş Zaim imzalı Balık haftanın mutlaka görülmesi gereken filmi olarak öne çıkıyor. Ayrıca, kült bir filme dönüşen keder yüklü romantic İncir Reçeli’nin devam filmi de bu hafta gösterime girecek. Gösterime giren dokuz filmin beşinin yerli yapoımlar olduğunun notunu da düşüyorum. Türk sinemasının 100. yılındaki film üretimi bolluğu bakalım gişeye yansıyabilecek mi?
 
Uzun lafın kısası; seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!
 
İncir Reçeli 2
 
Aytaç Ağırlar’ın yönettiği ve Halil Sezai Paracıkoğlu, Şafak Pekdemir, Ahmet Uz, Selim Akgül, Sinan Çalışkanoğlu ile Tuğba Sarıünal’ın oynadığı İncir Reçeli 2, 17 Ekim 2014′de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Duygu’yu kaybettikten sonra derin bir yalnızlığın içine giren Metin, bir barda şarkılar söyleyerek ve yitirdiklerinin yasını tutarak yaşamını sürdürür. İncir Reçeli 2 hem modern bir aşk hikâyesi, hem de hayata yeniden tutunmanın öyküsü.
 
Balık
 
Derviş Zaim’in yönettiği ve Bülent İnal, Sanem Çelik, Gizem Akman ile Myroslava Kostyeva’nın oynadığı Balık, 17 Ekim 2014′de M3 Film dağıtımıyla Marathon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Balık, insan doğa ilişkisi üzerine odaklanıyor. Bir gölün kıyısındaki küçük ve güzel bir balıkçı köyünde yaşayan balıkçı ailesinin hayatı doğa ile savaşa girişince yön değiştiriyor. Doğanın hor kullanılmasını ve insanın bundan zarar görmesi meselesini konu edinen film, doğa ile arasına eski zamanlarla kıyaslandığı zaman daha fazla mesafe koyan insanoğluna, doğaya karşı işlediği kabahati, mütevazi bir anımsatma girişimi olarak nitelenebilir.
 
Albatrosun Yolculuğu
 
Cengis T. Asiltürk’ün yönettiği ve Salih Bolat, Ufuk Kaplan, Şenol İpek ile Ercan Kesal’ın oynadığı Albatrosun Yolculuğu, 17 Ekim 2014′de SETEM Akademi dağıtımıyla adg Film Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Filmde, bir şairin serüven dolu yaşamı anlatılıyor. Bu serüvenin arka plânında ise aşkların, sahtekârlıkların, mutsuz aşıkların, kanun kaçaklarının, yaşamın kıyısına tutunmuş kişilerin serüvenleri yorucu olmayan biçimde, şiirsel bir sinema dili ve panoromik görüntülerle gözler önüne seriliyor. Görünürde anlatılan aşk ve tutku hikâyesinin arkasında toplumun şairlere ve sanatçılara bakışı ve baskısı sorgulanıyor.
 
Şeytan Tepesi
 
Victor Garcia’nın yönettiği ve Peter Facinelli, Sophia Myles, Nathalia Ramos ile Carolina Guerra’nın oynadığı Şeytan Tepesi (Gallows Hill), 17 Ekim 2014’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Bir adam, asi kızı, eski karısı, karısının sevgilisi ve kendi nişanlısı araba yolculuğuna çıkmak zorunda kalırlar. Girdikleri ıssız bir yolda sel sularından ciddi bir kaza geçirirler. Kuytu bir yerde sıkışıp kaldıklarını anladıklarında, tek yaşam belirtisi gösteren yöne doğru ilerlerler. Buldukları yer, yaşlı bir adam tarafından işletilen eski bir moteldir. Çok büyük bir hata yaptıklarını çok kısa sürede anlayacaklardır.
 
Unutulmaz Aşk
 
Michael Hoffman’ın yönettiği ve Michelle Monaghan, James Marsden, Luke Bracey ile Liana Liberato’nun oynadığı Unutulmaz Aşk (The Best of Me), 17 Ekim 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İki eski lise aşkı olan ve 20 yılın ardından sevdikleri bir arkadaşlarının cenazesi için geldikleri küçük kasabalarında yeniden biraraya gelen Dawson ve Amanda’nın hikâyesi. Bu buruk biraraya gelişleri, unutamadıkları aşkı yeniden ateşler. Ancak çok geçmeden, 20 yıl önce onları ayrılmaya zorlayan güçlerin hâlâ yaşamakta olduğunu ve bugün çok daha büyük bir tehlike yarattığını fark ederler.
 
Üç, İki, Bir… Kestik
 
Kerem Sarı’nın yönettiği ve Mustafa Kılınç, Evren Maral, Nuri Yiğit ile Recep Yener’in oynadığı Üç, İki, Bir… Kestik, 17 Ekim 2014’de Hilal Film Dağıtım dağıtımıyla Makas Film – Zayka Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Küçük bir Ege köyünde yaşayan köylü genci Süleyman Oturak sinemaya delicesine tutkundur. Süleyman katıldığı çekilişten çıkan kamera ile ekibini oluşturup bir film yaparak dünyaya derdini anlatmanın peşindedir.
 
Hay Way Zaman: Dersim’in Kayıp Kızları
 
Nezahat Gündoğan’ın yönettiği belgesel film Hay Way Zaman: Dersim’in Kayıp Kızları, 17 Ekim 2014’de M3 Film dağıtımıyla Miraz Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları belgesel filminden sonra bulunan yüzlerce kayıp kızdan biridir Emoş Gülver. Köklerinden koparıldığında henüz 5 – 6 yaşlarındadır. Devlet tarafından yüzlerce Dersimliyle birlikte Harçik suyu kenarında öldürülmeye götürülür. Yüzlerce kişiyle birlikte ailesi öldürülür. O bir çalının dibinde sağ kalır. 74 yıl sonra 83 yaşında kızıyla birlikte köklerini aramaya karar verir. İşte bu filmde o küçük kız çocuğunun köklerini arama yolculuğu anlatılıyor.
 
Yargıç
 
David Dobkin’in yönettiği ve Robert Downey Jr., Vera Farmiga, Robert Duvall, Billy Bob Thornton’un oynadığı Yargıç (The Judge), 17 Ekim 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.




Yargıç (The Judge) adlı yeni filminde Robert Downey Jr., Hank Palmer adlı büyük şehirde yaşayan ve çalışan başarılı bir avukatı canlandırıyor. Hank Palmer, çocukluğunu geçirdiği kasabaya, kasabanın Yargıç’ı olan babası cinayetle suçlandığında geri döner. Araları pek iyi olmasa da, babasının davasının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan Hank, yıllar önce koptuğu ailesi ile de tekrar biraraya gelmenin yollarını bulacaktır.
 
Kikoriki: Yenilmez Takımı
 
Denis Chernov’un yönettiği ve Vadim Bochanov, Sergey Mardar, Anton Vinogradov ile Svetlana Pismichenko’nun seslendirdiği animasyon film Kikoriki: Yenilmez Takımı (Kikoriki: Team Invincible), 17 Temmuz 2014’de Roll Caption dağıtımıyla Roll Caption tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Çok çok uzaklardaki Kikoriki adası sakinleri her şeye sahiptir: Çınlayan kahkahalar, iyi arkadaşlar ve modern hayatın kirliliğinden uzak, doğal güzelliklerle dolu bir yer. Kikoriki’de hayat neşeyle akıp gitmektedir. Ta ki birkaç arkadaş, sadece adını duydukları ve hakkında başka hiçbir şey bilmedikleri tanışana kadar: Televizyon.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.