Gündem
10 Şub 2022 07:06 Son Güncelleme: 10 Şub 2022 09:12

Halil Falyalı cinayeti ile ilgili çarpıcı iddia! ‘Gözaltına alınan üç kişiden biri…’

Gazeteci Timur Soykan, Halil Falyalı cinayetiyle ilgili bir son dakika haberi verdi. İddiaya göre göz altına alınan isimlerden biri "Söylemez Kardeşler" çetesinin lideri Mustafa Söylemez.

BirGün yazarı Timur Soykan, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker‘in videolarındaki iddialarla gündeme gelen ve KKTC’de Halil Falyalı‘nın öldürülmesine ilişkin olarak, gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğunun iddia edildiğini belirtti.

Soykan, “İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti” değerlendirmesini yaptı.

Timur Soykan sosyal medya hesabından özel haber vurgusu ile şunları paylaştı:

“Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti.

Söylemez Kardeşler soy isimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez’in KKTC’de Halil Falyalı’nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürülüyor.

Gözaltına alınan diğer iki kişinin ise tetiği çekenler olduğu iddiası var. Üç kişinin sürat teknesiyle Kıbrıs’tan Türkiye’ye geçtiği de öne sürülüyor.”

İşte o paylaşımlar…

SÖYLEMEZ KARDEŞLER ÇETESİ VE İCRAATLARI…

Mehmet ve Faysal Söylemez… Ya da kamuoyunda bilinen adlarıyla “Söylemez Kardeşler”.

Onların adını Türkiye ilk kez 1996‘da duydu. Adana’da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddialar inanılmaz boyuttaydı.

İddianamede Söylemez Kardeşler‘in Sedat Bucak‘a lav silahıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya‘yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edildi.

Davalar başladı. Sıra, Söylemez Kardeşler‘in verecekleri ifadedeydi. Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak‘ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol‘un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak onlar Kuzey Irak‘a, Erbil’e gitmişlerdi.

İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbaycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan’da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran’da da Türkiye’ye iade edildiler.