Gündem
05 Ara 2011 19:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

'HALA MUHSİN BEY'İN EKMEĞİNİ YİYORUM!

‘Muhsin Bey'in özel gösteriminin ardından oyuncularla yapılan söyleşide Şener Şen, hala Muhsin Bey'in ekmeğini yediğini söyledi&...

“Senaryo olmazsa hiçbir oyuncu işe yaramaz” derken Uğur Yücel de kendisini yeni şeyler öğrenmeye ‘Muhsin Bey’ filminin ittiğini söyledi.

Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi, Türk sinemasının unutulmayan filmlerinden ‘Muhsin Bey’ için önceki gün Caddebostan Kültür Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Yavuz Turgul’un 1987 yılında hem yazdığı hem de yönettiği filmi izleyen sinemaseverler, daha sonra filmin oyuncularından Şener Şen, Uğur Yücel ve Yavuz Turgul’un söyleşisine katıldı.

“Yavuz Turgul’u tebrik ederim” Başarılı projenin senaryoyla olabileceğini söyleyen Şen, “Oyuncunun malzemesi vardır. Diğerlerinden farklılık gösterir ama o malzemeyi göstereceği alan çok önemlidir, bu da senaryodur. Senaryo olmazsa hiçbir oyuncu bir şeye yaramaz. Sen istediğin kadar dünyanın en yetenekli kadrosunu kur, Robert de Niro, Al Pacino filan hepimiz beraber kötü bir projede bir sağa sola aptal aptal gideriz, ne yapacağımızı bilemeyiz. O yüzden Yavuz Turgul’u bir kere daha yaptığı işlerden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

‘Muhsin Bey’ filminde ‘Ali Nazik’ karakterini canlandıran Uğur Yücel de, “Ali Nazik’i arayış sırasında Urfa’ya gittiğim sırada bulduğum malzemenin hâlâ ekmeğini yiyorum. Ve hâlâ arıyorum sonsuza kadar arayacağım. Beni de bir şeyler bulmaya, yeni şeyler öğrenmeye bu film, ‘Muhsin Bey’ itti” dedi. Daha sonra söyleşinin ardından Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ‘Muhsin Bey’ film ekibine çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milliyet Cadde