Gündem
12 Kas 2011 20:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

HAKKI DEVRİM GERİ ADIM ATTI! KİMİN HADDİNE?

Hakkı Devrim'in Peygamber Efendimiz'e yaptığı saygısızlık her kesimin tepkisini çekti. Devrim, yanlış anlaşıldığını iddia ederek geri adım attı.

Hakkı Devrim'in Peygamber Efendimiz'e yaptığı saygısızlık her kesimin tepkisini çekti. Devrim, yanlış anlaşıldığını iddia ederek "Hz. Muhammed'e laf söylemek kimseye düşmez" dedi.

Devrim'e "Twitter" gibi sosyal paylaşım sitelerinde yoğun tepki geldi, on binlerce kişi Devrim'i kınadı. Hakkı Devrim, Okan Bayülgen'in programında Peygamber Efendimiz için "Kabile Şefi" sıfatını kullanmıştı. Bayülgen, "Yanlış anlaşılmasın o zamanki siyasi durumu anlatmak için öyle dedi" sözleriyle durumu kurtarmaya çalışırken ilk tepkiyi stüdyoda bulunan Yaşar Nuri Öztürk vermişti.
 
Bugün Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de Peygamber Efendimiz'e yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdi. Taşgetiren Hakkı Devrim için şunları kaleme aldı: "Hakkı Devrim, Okan Bayülgen'in programında Peygamberimizi "Kabile şefi", Kur'an'ı "Muhammed'in sözleri" diye tanımlamak dahil akıl almaz gaflara imza atıyor. Yazık. O yaşta ve tecrübede bir insan için affedilmez bir çirkinlik. Utanç verici, utanç verici, utanç verici. Böylesine utanç verici bir işe imza atmak, yüreğine yük olmuyorsa o yüreğe yazık. Çok yazık. Böyle durumlarda gerekeni kendisinin daha iyi bilmesi lazım."
 
Devrim'e bir tepki de Diyanet Sen Adana İl Başkanı Mustafa Ünaldı'dan geldi. Ünaldı; "Gazeteci Yazar Hakkı Devrim, programında Peygamberimizi "Kabile şefi", Kur'an-ı "Muhammed'in sözleri" diye tanımlamak dâhil akıl almaz çok çirkin sözler sarf etmiş, O yaşta ve tecrübede bir insan için utanç verici ve affedilmez bir çirkinlik" dedi. Ünaldı, "Peygamber Efendimize hakaret ve alay eden Hakkı Devrim'i kınıyoruz. Hiç kimsenin bir başkasının dini ve milli duygularıyla, inançlarıyla alay etmeye hakkı yoktur. Bunu yapanlar basitliklerini ve bilgisizliklerini ortaya koymuş oluyorlar. Peygamber Efendimize dil uzatma seviyesizliğini gösterenleri esefle karşılıyoruz. Yazar Hakkı Devrim bile bile sarf ettiği bu çirkin sözlerinden dolayı kınıyoruz. Ve yetkileri göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
KENDİNİ SAVUNDU
 
Konuya ilişkin konuşan Hakkı Devrim ise kendini savunurken, asla hakaret etmediğini söyledi. Devrim, "Programda bir şeyler söyledik. Ancak kesinlikle Hz. Muhammed'e hakaret etmedim, edemem. Ben Hazreti Muhammed'e büyük saygı duyarım. Kendisi çok büyük bir insan. O programda Muhteşem Yüzyıl'daki Kanuni'nin, "Kullarım" sözüyle ilgili bir tartışmaydı. Tekrar ediyorum Hz. Muhammed'e laf söylemek kimseye düşmez" dedi.