Gündem
03 Kas 2014 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Hakan Şükür'den bomba açıklama; Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediler!

Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane futbolcusu, İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, hükümetin Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediğini iddia etti.

Hakan Şükür'ün, Aksiyon dergisine verdiği röportajda, Fenerbahçe ile ilgili sözleri şöyle:

"Aslında bugün ki pek çok meselenin kökeninde de aynı sıkıntı var gibi. Bir yerleri ele geçirme düşünceleri, Fenerbahçe mesela. Ses kayıtlarında çıktı. Böyle onlarca, yüzlerce başlık var."

Kamuoyunda 'futbolda şike davası' olarak bilinen soruşturma sonucu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıklar yargılanmış ve bazı sanıklar hapis cezası almıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi, 'yeniden yargılama' başvurusunu kabul etmiş ve daha önce alınan kararları bozmuştu. Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın olduğu iddia edilen ses kaydında, Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçildiği Fenerbahçe Seçimli Genel Kurulu öncesi, 'sarı-lacivertli kulübü ele geçirme çalışmalarının konuşulduğu' ileri sürülmüştü.

'ERGENEKONCU' DEDİ Mİ?
Şubat 2012'de Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Günlük programına katılan Şükür, "Futbolun Ergenekon'u" tabirini kullanma sebebini "Mevcut yürütülen davayla eşdeğer tutmak veya onun içine dahil etmek değil, o bir benzetme. İlişkilerin Türk spor dünyasında nasıl geliştiğini vurgulamak için kullanılmış bir ifade" sözleriyle açıklamıştı.  Ancak eski milli futbolcunun bu açıklaması olay yaratmıştı. Bir grup "Hakan Şükür, Aziz Yıldırım'a Ergenekoncu" dedi diyerek Şükür'ü suçladı. Şükür'ün ağzından böyle bir ifade çıkmadığını savunanlar da olayın saptırıldığını ileri sürünce tartışma büyüdü.