Gündem
23 Ağu 2023 18:43 Son Güncelleme: 23 Ağu 2023 18:51

Hakan Peker Belediye Başkanlığı'nı açıkladı! Hangi siyasi partiden aday olacak?

Ünlü şarkıcı Hakan Peker, yerel seçimlerde Safranbolu ilçesinden Belediye Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı.

Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Hakan Peker siyasete atılıyor. Hakan Peker, 2024 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Karabük’ün Safranbolu ilçesinden Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyacağını açıkladı.

Odatv'ye verdiği röportajda Peker, "Geçtiğimiz günlerde basında Safranbolu’dan Belediye Başkanlığına adaylığınızı koyacağınıza dair haberler çıktı. Öncelikle neden Safranbolu ve bu iddialar doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu iddialar doğru. Benim annem Eflanili. Eflanili de Karabük’ün bir ilçesi. Safranbolu’da aynı şekilde öyle. Ben Safranbolu’ya çok gidip geliyorum. Yılda en az on kere gider gelirim. O yörenin çocuğuyum, o havayı teneffüs ettim orada çok arkadaşım var. Safranbolu Dünya Miras Kenti olduğu için hakkettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Orayı sanat ve kültür adına çok daha iyi bir yerlere taşıyarak, turizm adına çok popüler hale getirerek, oraların ekonomisini canlandıracağıma ve orada kültür-sanat adına çok doğru şeyler yapacağımıza inanıyorum. Orası Kapadokya’nın yüzde elliler gibi bir popülerliğini sağladığı anda biz oraya rahat 30-40 milyon turist getiririz. Bu da esnafın rahatlaması, halkın nefes alması ve orada kültürel faaliyetlerin artmasıyla her anlamda oradaki insanların rahat edeceğini ve çok daha kaliteli yaşam biçimlerine sahip olacaklarını düşünüyorum. Bu radikal projelerin parayla alakası yok. Fikir ve uygulamayla ilgili bir şey. İlk defa da bu konuyla ilgili, neler yapabileceğim ile ilgili açıklamayı size yapıyorum. Tabii bunlar yapmak istediklerimin sadece birkaçı. O yüzden Safranbolu’yu istiyorum. Yoksa farklı bir yerin belediye başkanı olmak adına bir isteğim yok. Seni Safranbolu’ya Belediye Başkanı yapmayalım da şuradan gir oradan başkan ol deseler onu kabul etmem. Ben özellikle Safranbolu halkıyla bütünleştiğim, oranın halkıyla bir şey yapmak istediğim için orayı seçtim. Ve arkamdan “hadi” diye de olumlu bir itme var.

HANGİ PARTİ?

"Peki görüştüğünüz bir parti var mı?" sorunu Peker, "Şu anda özellikle görüştüğümüz bir parti yok. Bir takım ufak tefek görüşmeler oluyor ama direk ben yapmıyorum bu görüşmeleri daha çok yakınlarım, arkadaşlarım o işle ilgileniyorlar. Şu an bir parti ile görüşmek için erken. Belki bir partiyle seçime gidebiliriz belki de partiyle olmazsa bağımsız girebilirim. Ama her şekilde önümüzdeki yerel seçimlere gireceğiz." diyerek yanıtladı.

HAKAN PEKER KİMDİR?

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarından beri tam bir dans tutkunuydu. Gençliği, discolarda geçti. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat ‘ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalara başladı.

1981 yılında Türkiye Dans Yarışması’nda birinci oldu. TRT’ nin eğlence programlarında ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarında yer aldı. Hakan Peker için dans önemliydi, ama en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı.

Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği dinlerdi. Ama şarkıcılığını, dansçılığıyla da bütünleştirmek istiyordu. Sevdiği müzik türleri bunun için uygun değildi. O da Pop Müziği söylemeye karar verdi.

1989 yılında ilk albümü piyasaya çıktı. “Bir Efsane” ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990 yılındada çıkardığı “Camdan Cama” adlı albümü, sanatçıya istediği basarıyı ve ünü getirdi. Albümlerinden elde ettiği başarıların ardından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak hem kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı; hem de yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasını sağladı.

Burak Kut, Zafer Peker, Özlem Tekin, Ali Güven ve Erhan Güleryüz ilk albümülerini Hakan Peker ‘in desteğiyle çıkarmıştı. Hakan Peker' in “Hey Corç”, “Amma ve Lakin” albümleri kendi şirketinden çıkardığı ve kariyerini sağlamlaştırdığı albümler oldu.

1995 yılında çıkardığı “Atesini Yolla” albümü ile, albümdeki şarkıların klip yönetmenliklerini de üstlendi. 1998 yılında Dünden Bugüne Hakan Peker adlı albümü ile daha önce çıkardığı albümlerdeki hitlerden nostalji albümü oluşturdu. Bir Efsaneydi şarkısı bu albümle 2. kez hit olmuştur. “İllaki albümü ile Hakan Peker Karam adlı çıkış şarkısıyla 2000 yılının en çok satan albümü oldu ve zirveye oturdu. 2001 yılında dinlemekten zevk aldığı Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan Canım istedi adlı albümünü çıkardı. 2003 yılında Aşk Bana Lazım adlı albümünü çıkardıktan sonra; 2004 yılında ilk bir single çalışması olan Taş gibi adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 2004 yılında Yak Beni ve 2006 yılında Gece Gözlüm adlı çalışmalarıyla müzikteki yolculuğunu devam ettirdi.

Hakan Peker, hakkında çıkan adaylık haberlerine ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Belli mi olur çok güzel projelerim var. Sanat kültür kenti, Unesco tarihi miras şehirler arasında yılar önce yerini aldı. Çok güzel projelerim var. Kısmet diyelim şimdilik... O zaman ateşini yola bana!"