Gündem
07 Şub 2015 06:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Hakan Fidan'dan bomba karar! İstifa etti!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan, Başbakanlık makamına sunduğu istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldı. Fidan’ın istifa dilekçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Fidan, 25 Mayıs 2010’dan beri MİT Müsteşarı olarak görev yapıyordu.

Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Kanal 7 canlı yayınında Fidan’ın adaylığı için, “Hakan Bey yiğittir. Hangi görevi alırsa hakkını verir. Değerlendireceğimiz, görüşeceğimiz, istişare edeceğimiz hususlar var daha Hakan Bey ile ilgili her konuda her yerde pozitif dururum” ifadesini kullanmıştı.

Fidan’ın istifa haberini CNN TÜRK canlı yayınında öğrenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, “Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm” yorumunu yaptı.