Gündem
20 Kas 2023 21:31 Son Güncelleme: 20 Kas 2023 21:51

Hakan Fidan'dan AB'ye uyarı: Bu işi siyasallaştırmayın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği sürecine de değinen Bakan Fidan, "Bizim üyeliğimizde bir değişiklik yok. Türkiye ölçeğinde bir ülkeyle, Müslüman bir ülkeyle ben yeni bir birlik kurmak istiyor muyum? Adamın siyasallaştırdığı davaya vereceğin cevap da siyasal olur. Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

İşte Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bizim AB üyeliğimizde bir değişiklik yok. Bizim AB üyesi yapılıp yapılmayacağımız meselesi teknik bir konu değil. Onun altını çizelim. Çekirdek ülkelerin karar verecekleri bir konu

Avrupa şuna karar vermek zorunda. Türkiye ölçeğinde bir ülkeyle, Müslüman bir ülkeyle ben yeni bir birlik kurmak istiyor muyum?

Adamın siyasallaştırdığı davaya vereceğin cevap da siyasal olur. Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın.

Kategorik olarak devletimiz Kürt düşmanlığı yapıyor gibi algı oluşturuyorlar. Biz bunu tümüyle reddediyoruz. Biz kategorik olarak PKK’nın düşmanıyız. Bu zevk olarak geliştirdiğimiz bir düşmanlık değil.