İki Lafın Beli
12 Şub 2015 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Hakan Fidan yazısı olay olan Nuh Albayrak Medyaradar'a konuştu: Saçma bir olay, hala inanamıyorum!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın Hakan Fidan ile ilgili kaleme aldığı “Fidan MİT’i yine yönetebilir” başlıklı yazısı gazetede yayımlanmadı. Konu sosyal medyada olay oldu. İşin aslını Nuh Albayrak Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin’e anlattı.

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın Hakan Fidan ile ilgili yazısı, gazeteye konmadı.  Durumu Twitter’dan duyuran Nuh Albayrak "Bugün sayfalarda yer bulunamadığı için sadece internete yayınlanan yazım... Fidan, MİT'i yine yönetebilir" diye yazdı.

Albayrak’ın bu açıklaması sosyal medyada büyük yankı buldu. Gazete kendi genel yayın yönetmenine sansür uyguladı, haberleri yayıldı. Ama işin aslı hiç de öyle değilmiş.

İşte Albayrak’ın Medyaradar'a yaptığı açıklama….

Nuh Bey,  Hakan Fidan ile ilgili yazınızın gazetenizde değil de sadece internette yayımlanması büyük ses getirdi. Ne o gazeteniz kendi genel yayın yönetmenine sansür mü uyguluyor, bu işin aslını anlatır mısınız?

(Gülüyor) Gerçekten çok komik bir olay sadece gülerek yanıt veriyorum. Bu sadece benim sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yapmış olduğum bir espriydi. Saçma bir olay, hala inanamıyorum. İnsanlar demek ki malzeme problemi yaşıyor. Twitter’da bir arkadaşla aramızda geçen şaka gerçek zannedildi. Ben kendisi ile barışık olan bir insanım, böyle bir espriyi de elbette yapabilirim. Başka yere çekebilecekleri aklıma gelmezdi ama çekmeleri de çok umurumda değil. Bir şakaya bu kadar anlam yüklenmesi garip.

Yazının içeriği dolayısı ile gazetede yayımlanmadığı söyleniyor ya peki gerçekte neden yayımlanmadı?

Ben Çarşamba yazımı Salı yazmaya başladım. Bizde her zaman bu tür şeyler olur. Editör arkadaş “Yazmasan iyi olur, sayfalar bugün çok sıkışık” dedi. Ben de yazmışken hiç olmasa bitireyim gazete için değil de internette yayınlarız dedim. İçerikte de hiçbir problem yok. Zaten rahatsız edici bir yazı değil, ayrıca kimi neden rahatsız etsin. Yazıyı internete koyduktan sonra da Twitter’da paylaşırken böyle bir espri yapmış bulundum ama olayın bu kadar ciddiye alınacağı aklımın ucundan geçmedi. Çok farklı algılandı ama önemli değil, ben dalgamı geçiyorum şu anda.

Radikal Muhabiri İsmail Saymaz ile aranızda geçen diyaloglar da hayli renkliydi, takip ettik…

İsmail Bey, esprili bir şekilde gazete kendi genel yayın yönetmenine yer mi bulamadı diye sorunca ben de espriyi bozmadım, aynen öyle dedim. Aramızda şaka yollu bir yazışma gerçekleşti. Bunu da ciddiye aldılar, hayret yani. Zaten internet için kaleme alınmış bir yazıydı…

Peki, gazete ve genel yayın yönetmenliği nasıl gidiyor?

Gayet iyi gidiyor. Göründüğü gibi. Durmak yok yola devam.

Sizinle birlikte var mı gazetede bir tiraj artışı ya da düşüş?

Şu an durum iyi. Sıkıntı yok.

Peki, yola sizinle mi devam edilecek?

Onu ben bilemem, gazete yönetimi daha iyi bilir.  Şu an devam ediyoruz, bize verilen görevi yerine getiriyoruz.  Zaten şu an gazeteyi konuşmamız gereken bir durum yok. Sansürlenen bir yazı da yok. Gazetenin yayın yönetmeni kendine sansür mü uygulayacak, nerede görülmüş böyle bir durum.
Güldürdüler beni.

Sizin grupta bir ekonomik kriz olduğu söyleniyordu, çözülebildi mi?

Herhangi bir kriz mevzu bahis olmadı bizim gazetemiz açısından diyebilirim.

Peki, teşekkür ediyorum bu açıklamanız için size.