Gündem
24 Şub 2014 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Hakan Fidan, Polat Alemdar gibi olacak

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay yeni MİT yasasıyla Hakan Fidan'ın Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Polat Alemdar ile aynı noktaya getirildiğini iddia etti.

MİT kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin 2’nci günkü görüşmelerine milletvekilleri arasındaki tartışmalar damga vurdu.

CHP’li Engin Altay, Türkiye’de Kürt sorunun bulunduğunu belirterek “Ancak bize ‘PKK terör örgütü değildir’ dedirtemezsiniz” dedi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise “Ünlü bir düşünür der ki; birilerinin teröristi birilerinin de kahramanıdır” diye yanıt verdi. Kaplan, Altay’a “Bunu gidip Şırnak’ta söyle” çağrısında bulunması üzerine Altay da “Sen de Sinop’a gel PKK terör örgütü değildir diyebiliyor musun bakalım” karşılığını verdi. Altay’ın bu yanıtı üzerine Kaplan da “Bunu Sinop’ta söylediğimizde saldırıya uğruyoruz!” değerlendirmesinde bulundu.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, yasa teklifin İmralı ve Oslo görüşmelerine yasal zemin yaratmak amacıyla hazırlandığı iddiasında bulundu. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da yasa teklifinin 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun üstünün kapatılması amacıyla hazırlandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu soruşturmada adı geçen bakan ve bakan çocukları partinize mensup olması sizde bir travma yaratmış durumda. Ama bununla beraber bu skandalın bir şekilde parlamentoyu çamaşır makinesi gibi kullanarak, örtbas edilmesi kabul edilemez. Bu Meclis gazi bir Meclis’tir. Kurtlar Vadisi’ni izliyorum yeminle diyorum ki, bu yasa teklifi ile Hakan Fidan, Polat Alemdar ile aynı noktaya getiriliyor. MİT müsteşarını, cumhurbaşkanından daha dokunulmaz hale getiriyorsunuz. Diktatörlüğe geçişin son halkasıdır bu yasa.”