Medya
18 Eki 2013 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

HAKAN FİDAN ÇOK SEKSİ! TARAF YAZARINDAN İLGİNÇ İFADE!

Hakkında çıkan haberlerle gündeme gelen MİT müsteşarı Hakan Fidan hakkında bir yazı da Taraf yazarı Amberin Zaman yazdı.

Gazete manşetleri kadar köşe yazılarında günün öne çıkan konularından olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan için günün en ilginç yazısı Taraf'tan Amberin Zaman'dan geldi. Hakkında dış basında çıkan iddialarla gündemde olan Hakan Fidan'ın iddia edildiği gibi İran'cı olmadığını kaydeden Zaman MİT Müsteşarının Türkiye'ci olduğunu yazdı.

HAKAN FİDAN GAZETECİLER İÇİN ÇOK SEKSİ BİR KONU!

Amberin Zaman'ın köşesinde Hakan Fidan için hayli ilginç bir ifade yer aldı. Yazının başlığını "Hakan Fidan çok seksi" koyan Zaman bunun nedenini ise şöyle açıkladı:

"Özetle Hakan Fidan, Türk olalım, Tanzanyalı olalım, biz gazeteciler için seksi bir konu. Ve an itibariyle Batılı meslektaşlarımın tüm gayretlerine rağmen gizemini ve cazibesini korumaya deva ediyor."

İşte Zaman'ın yazısından bir bölüm:

Son günlerde Batı medyasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı konulu iki makale yayımlandı. The Wall Street Journal’da çıkan ilk yazı epey gürültü kopartmıştı. Makalede Fidan’ın Suriye’deki radikal grupların güçlenmesinde belirleyici rol oynadığı ve üç yıl önce İran’a İsrail hakkında istihbarat sızdırdığı iddialarına yer verilmişti. Dün de The Washington Post gazetesi yeni bir “bomba” patlattı: Geçen yılın başında AK Parti hükümetinin MOSSAD adına Türkiye’de ajanlık yapan 10 İranlı’nın isimlerini İran hükümetine vererek İsrail istihbaratına önemli bir darbe vurduğunu iddia etti. Makale “Van Minüt” olayının baş aktörlerinden, Davos’ta Şimon Perez ile Recep Tayyip Erdoğan arasında moderatörlük yapan ve aynı zamanda çok başarılı espiyonaj romanı yazarı olan David Ignatius’e ait.

Türk medyasında hâkim görüş her iki makalenin aslında Fidan’ı değil AK Parti’yi yıpratmak için kaleme alınmış “sipariş” yazılar olduğu yönünde.

The Economist’in 14 yıldır muhabirliğini yapıyorum. Bugüne kadar önüme herhangi bir “sipariş” konmadı. Batı basınına yönelik artık iyice bayatlamış komplocu yaklaşımları saçma buluyorum. İsrail veya ABD AK Parti’yi gerçekten “vurmak” istese elinde daha ikna edici malzemeler yok mudur sizce?