Gündem
06 Kas 2023 16:54 Son Güncelleme: 06 Kas 2023 17:04

Hakan Fidan - Blinken görüşmesinde Mescid-i Aksa detayı

Antony Blinken ve Hakan Fidan görüşmesinde çekilen bir fotoğrafta, Blinken'ın arkasında bulunan ay-yıldız içerisindeki Mescid-i Aksa dikkat çekti.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren katil İsrail, Gazze'de 9 binden fazla Filistinliyi öldürürken, "kan" kardeşi ABD'ye yönelik tepkiler de İsrail'den pek farklı değil.

GÖRÜŞME 2.5 SAAT SÜRDÜ
Gece yarısı Ankara'ya inişinde hiçbir üst düzey yetkilinin karşılamadığı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile 2.5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE İLE ABD 2 KONUDA MUTABIK KALDI"
Görüşme sırasında bakanlık önünde de çeşitli protestolar gerçekleşirken, zirve sonrası açıklama yapan Blinken "Gazze ile ilgili derin endişeleri biliyoruz, kalıcı barışı görüştük" ifadelerini kullandı. Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan diplomatik kaynaklar ise Türkiye ile ABD'nin Gazze'de yardım koridoru ve 2 devletli çözümde mutabık kaldığını aktardı.

 

BLINKEN'I MESCİD-İ AKSA BİBLOSUNUN YANINA OTURTTULAR
Hakan Fidan ile Antony Blinken arasındaki görüşmede yer alan bir detay ise dikkatlerden kaçmadı. Toplantı öncesinde ABD'li bakanın sarılma girişimlerine olumsuz yanıt veren ve mesafeli bir tavır sergileyen Fidan'ın bir başka hamlesi ise büyük ses getirdi. Blinken'ın toplantı sırasında Ayyıldız içerisinde Mescid-i Aksa'nın yer aldığı biblonun yanına oturtulduğu görüldü.