Medya
18 Nis 2016 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

Hakan Albayrak hangi ilin adının "Ensar" olmasını teklif etti?

Karar köşe yazarı Hakan Albayrak, Maraş’ın ismini Kahramanmaraş, Antep’in ismini Gaziantep, Urfa’nın ismini Şanlıurfa olarak değiştiren devletin o ilin adını da değiştirmesini önerdi.

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Kilis'in isminin başına "Ensar" kelimesinin eklenerek "Ensarkilis" diye değiştirilmesini önerdi.

Kilis'in Suriyeli sığınmacılara gösterdiği "misafirperverliğe" değinen Hakan Albayrak, "Kilis'in adı resmen değiştirilmeli" başlıklı yazısında "Mavi Marmara gazilerinden Bahadır İslam diyor ki: 'Maraş’ın ismini Kahramanmaraş, Antep’in ismini Gaziantep, Urfa’nın ismini Şanlıurfa olarak değiştiren devlet, Kilis’i de Ensarkilis yapmalıdır.' Şahane teklif." diye yazdı.

İşte Hakan Albayrak'ın yazısının ilgili bölümü:

"(...)Benim atalarım da Kafkasya’dan gelmişti. Suriyeli muhacirlere bakarken bu topraklardaki köklerimi görüyorum sanki. Onlara karşı yükselen sesleri ve kalkan elleri üzerime alınıyorum. Neyse ki sürur veren haller, davranışlar ağır basıyor Suriyeli muhacirler meselesinde. Hele Kilis’in mübarek duruşu…

Kendi nüfusunu aşan sayıda Suriyeli muhaciri bağrına basan bu şehir, insaniyet ve İslamiyet destanı yazıyor. Nobel Barış Ödülü ne ki? Muhacirler sultanı Rasulullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) aramızda olsaydı, alnından öperdi Ensar Kilis’i.

Mavi Marmara gazilerinden Bahadır İslam diyor ki: “Maraş’ın ismini Kahramanmaraş, Antep’in ismini Gaziantep, Urfa’nın ismini Şanlıurfa olarak değiştiren devlet, Kilis’i de Ensarkilis yapmalıdır.”

Şahane teklif."