Medya
01 Ağu 2021 11:29 Son Güncelleme: 01 Ağu 2021 11:31

Haftanın fotoğrafı! 'Şöhretleri bitinceye kadar hatırlanırlar...'

Türkiye'nin güney illerindeki yangınlar sürerken, sosyetik isim Süreyya Yalçın'ın sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafa tepki çekti.

Her anını sosyal medya hesabından paylaşan Süreyya Yalçın, Bodrum'da başlayan yangın bölgesinde dumanlar yükselirken teknesinde yatarak poz verdi. Milliyet yazarı Özay Şendir, Yalçın'ın pozunu ve Marmaris'te itfaiyecilere içme suyu taşırken motosikleti devrilince alevler arasında kalan Şahin Akdemir'i köşesine taşıdı.

İşte yazının o kısmı:

Temmuz 2007’de Sabah Gazetesi’ndeki köşemde “Bodrum’da yanık bedenler” diye yazmıştım. Bedenlerden birisi o dönem bir iskelede günde 10 saat güneşlenen ve sayfalar dolusu haberi yapılan Eda Taşpınar’a, diğeri de 78 yaşında, çıkan yangında evdeki hayvanlarını kurtarmak için alevlerin arasına dalan ve hayatını kaybeden Nefise Nurten Akoral’a aitti. Medyanın güzel kadın bedenine olan ilgisinin fedakarlıklar ve kahramanlıklardan daha fazla değer bulduğuna dair bir yazıydı. Aradan 14 yıl geçti. Marmaris’te itfaiye erlerine gönüllü olarak su taşıyan ve bu sırada hayatını kaybeden Şahin Akdemir’i sevgiyle anıyoruz hep beraber. Tüm ülke orman yangılarına üzülürken, sosyal medya hesabında, bir Bodrum koyunda, arkadaki dumanları gözüken fotoğrafı paylaşan Süreyya Yalçın’a kızıyoruz. Ortak acı varken, uzaylı gibi davranılmaz dersi bu aslında hayatın. İnsanlar, çok zengin, çok güçlü, çok ünlü olabilirler ama herkes kahraman olamaz. Kahramanlar her zaman diğerleri, paraları, güçleri, şöhretleri bitinceye kadar hatırlanırlar...