Hafta sonu için kar alarmı verildi! Plan yapanlar dikkat

Kar yağışı ile ilgili çok önemli uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 7 il için sarı kodlu kar ve yağmur uyarısı yapıldı. Vatandaşlara kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağırında bulunuldu. İşte detaylar...

Hafta sonu için kar alarmı verildi! Plan yapanlar dikkat - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, (Artvin hariç) Karadeniz, (Ardahan, Kars ve Van hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

117
Hafta sonu için kar alarmı verildi! Plan yapanlar dikkat - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

217
Hafta sonu için kar alarmı verildi! Plan yapanlar dikkat - Sayfa 3

Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

317
Hafta sonu için kar alarmı verildi! Plan yapanlar dikkat - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

417