Gündem
17 Ara 2023 08:39 Son Güncelleme: 17 Ara 2023 08:40

Hafize Gaye Erkan’ın maaşı ortaya çıktı! Yüksek kiralardan dolayı annesine taşınmıştı…

Hafize Gaye Erkan, yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşınmıştı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel seçimler sonrası Merkez Bankası Başkanlığı’na atadığı Hafize Gaye Erkan, Türk ekonomisine zarar veren faiz düşürme politikasına son noktayı koyarak uzun bir aradan sonra ilk defa faiz artırımı yaptı.

Hafize Gaye Erkan peş peşe verdiği kararlarla faizi 6 ayda yüzde 8’den yüzde 40’a yükseltti.

Göreve geldiği günden beri dikkatlerin üzerine çeken Hafize Gaye Erkan, İstanbul’daki yüksek kira bedellerinden şikayet ederek sosyal medyanın ilgisini çekti.

Erkan, pahalılık yüzünden ev tutamadıklarını ve annesinin evine yerleştiklerini ifade etti. Merkez Bankası Başkanı’nın bu sözleri çok tartışıldı.

NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Halk, kira bedellerinden dert yanan Hafize Gaye Erkan’ın ne kadar kazandığını öğrenmek için araştırmalara girişti.

Annesiyle birlikte yaşamak zorunda kaldığını belirten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın maaşı belli oldu.

Hafize Gaye Erkan 14 Şubat 2022 tarihinde dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan ABD’li March Mc Lennan’ın Yönetim Kurulu’na girmişti. Erkan’ın, March Mc Lennan’ın Yönetim Kurulu’nda görev yaparken, yılda 1 milyon dolar, ayda ise yaklaşık 85 bin dolar kazandığı ifade ediliyordu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunuyor.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

İstanbul’da dünyaya gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 1979 yılında doğdu.

Türk ekonomist, bankacı ve mühendis olan Hafize Gaye Erkan, 14 Şubat 2022 yılında dünyanın en büyük sigortacılık şirketlerinden ABD'li March Mc Lennan'ın Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Türkiye’de Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Hafize Gaye Erkan 2023 Haziran ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığı görevine atandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’ta '2024'te takip edilmesi gereken kadınlar' listesinde yer aldı.