Gündem
20 Oca 2024 13:22 Son Güncelleme: 20 Oca 2024 13:24

Hafize Gaye Erkan’a dair olay İYİ Parti iddiası! ‘Seçimden önce gönderdiği…’

Merkez Bankası’nda babasına oda ve makam arabası tahsis ettiği yönünde iddialarla gündeme gelen Hafize Gaye Erkan’ın seçimlerden önce İYİ Parti’ye CV gönderdiği ve İYİ Parti’nin de kabul etmediği öne sürüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında yine çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası’nın başına getirilen Gaye Erkan’ın, seçimden önce İYİ Parti’ye CV gönderdiği öne sürüldü.

10haber yazarı Erdal Sağlam, Erkan’ın gönderdiği CV’nin İYİ Parti tarafından yapılan araştırmalar sonucu kabul görmediğini belirterek "İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz'ın atama sonrası attığı tweet dikkat çekmişti. Yılmaz, BDDK Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesini eleştirirken, yerine atanan Gaye Erkan'ı kastederek şunları söylemiş: TCMB atamasının da büyük hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Gaye Erkan'ın yılbaşından bu yana ABD'de kalmaya devam ettiğini kaydeden Sağlam, "Son gelişmeler üzerine Merkez Bankası koridorlarının sayısız söylenti hatta spekülasyon ile dolu olduğunu da söylememiz gerekiyor. Merkez Bankası çalışanlarının morallerinin çok bozuk olduğu da, temaslarımızda hemen göze çarpıyor" diye yazdı.

HAFİZE GAYE ERKAN HAKKINDA ÖNEMLİ İDDİALAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlık katında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER’e yazdığı şikayette Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı.

Bozkurt dilekçesinde, "Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi" ifadelerini kulandı.

Bozkurt aynı zamanda Erol Erkan’a makam aracı tahsis edildiğini, Hafize Gaye Erkan ABD’deyken babası Erkan’ın makam aracıyla bankaya gidip teftiş yaptığını iddia etti.

Erol Erkan’ın bankada gayri resmi yönetici konumuna getirildiğini öne süren Bozkurt, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda Erol Erkan’ın yetkilendirdiğini öne sürdü.

HAFİZE GAYE ERKAN AÇIKLAMA YAPTI

Hafize Gaye Erkan hakkında ortaya atılan iddiaların ardından yaptığı açıklamada “Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Erkan, şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.”