Magazin
27 Eki 2022 23:21 Son Güncelleme: 27 Eki 2022 23:31

Hadise'ye tazminat davası şoku! Karar verildi

‘Aşk Kaç Beden Giyer’in bestecisi Ender Gündüzlü, şarkısını izinsiz reklamda kullandığı iddiasıyla Hadise’ye dava açmıştı. Dava sonucu Hadise'nin tazminat ödemesine karar verildi.

Ender Gündüzlü, Hadise'nin 2 yıl önce Trendyol alışveriş sitesiyle 500 bin Euro karşılığında reklam anlaşması imzalaması ve “Aşk Kaç Beden Giyer”in site reklamlarında kullanılmasına izin vermişti.

Magazin Noteri'nin haberine göre; ancak Hadise bunun için kendisinden, söz yazarı Deniz Erten’den ve yapımcı Bülent Seyhan’dan izin almamıştı. Gündüzlü’nün avukatı, Hadise’nin yanı sıra sitenin sahibi DSM Grup Danışmanlık’a da tazminat davası açtıklarını belirtmişti.

Hadise’nin avukatı ise cevap dilekçesinde “Ender Gündüzlü, Hadise’ye verdiği muvafakatname ile eserin yayınlanmasına, çoğaltılmasına, dağıtılmasına, internet ve her türlü dijital ortamda yayımlanmasına izin vermiştir. Davanın reddini istiyoruz.” diye belirtmişti.

Bunun üzerine Ender Gündüzlü, Hadise ve DSM Grup Danışmanlık’a ikinci bir dava açtı. Dilekçede önceki davanın görüldüğü mahkemede bilirkişi incelemelerinin yapıldığı anlatılarak “Bilirkişi raporlarında Ender Gündüzlü’nün davalılardan talep edebileceği en az tazminat tutarının 141 bin 885 lira olabileceği netlik kazandığından ikinci davayı açmış bulunmaktayız” denildi. Dava sonuçlandı. Hadise'nin 144.385 TL maddi, 50.000 TL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

ETİKETLER
#hadise #dava #sonuç