Gündem
19 Mayıs 2021 11:37 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2021 12:02

Hadi Özışık, aracılık yaptığı iddialarını böyle reddetmişti: Yapmışsak en adi şerefsiz biziz

Hadi Özışık'ın, Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı iddialarını reddettiği açıklama yeniden gündeme geldi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, İnternethaber.com Grup Başkanı Hadi Özışık'la yaptığı görüşmeleri  yayınlamasının ardından, Özışık'ın, Peker ile  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı iddialarını reddettiği açıklama yeniden gündeme geldi. 

Peker'in görüşme kayıtlarını yayınlamasından bir süre önce kendi yayın kanalı olan İnternethaber.com Youtube kanalından iddiaları reddeden Özışık, "Böyle bir aracılık yapmışsak en adi şerefsiz biziz" demişti. 

Söz konusu aracılık iddialarını reddederken dostluğa çok önem verdiği vurgusu yapan Özışık, "Dostlar birbirlerine zarar vermezler. İyi günde kötü günde birbirlerine sahip çıkarlar. Ben hayatım boyunca hiçbir dostumu satmadım satmam. Dostuma zarar vermem ama dostumun da bana zarar vermesini istemem" ifadelerini kullanmıştı. 

Yayınladığı videolarla siyasetin gündemine oturan Sedat Peker, kendisi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı iddialarını yalanlayan gazeteci Hadi Özışık’la görüşme kayıtlarını yayınladı.

Görüşmede Hadi Özışık, Peker’in haklı olduğunu söylüyor. Görüşmede Hadi Özışık, Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’e yönelik açıklamalarında hata yaptığını söylüyor, Mehmet Ağar’la ilgili olarak “Biz olmasak Yalıkavak Marina’ya mafya girer” sözü nedeniyle ‘aptal’ ifadesini kullanıyor. Peker’in ifşasıyla sosyal medyanın gündemine oturan Hadi Özışık’ın kim olduğu, nasıl medya devine dönüştüğü ise merak konusu oldu.

HADİ ÖZIŞIK KİMDİR?

Hadi Özışık 1962 yılında Iğdır/Tuzluca’da doğdu. Gazeteciliğe 1982 yılında Kars’ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığı yaparak adım attı.

Profesyonel gazetecilik mesleğine Türkiye Gazetesi’nde (1986) adliye muhabiri olarak başlayan Hadi Özışık, daha sonra Günaydın Gazetesi, Bugün Gazetesi (Dinç Bilgin), Meydan Gazetesi, Milliyet Haber Ajansı, Yeni Günaydın Gazetesi, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi (Ilıcak) ve Star Gazetesi’nde muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Best FM’de bir süre “Konuşan Türkiye” programını sunan Hadi Özışık, TGRT Haber’de”Basın Odası” programını yaptı. 28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın Gazetesi’nin kapatılmasıyla birlikte işsiz kalan Hadi Özışık, İnternet’le 1999 yılında tanıştı.

28 Şubat sürecinde hakkında bir çok dava açılan Hadi Özışık, 3 yıllık işsizlik dönemi yaşadı.

2000 YILINDA İNTERNETHABER.COM’U KURDU

“Kirli Sayfa” kitabının da yazarı olan Hadi Özışık, 5 Mayıs 2000 yılında internethaber.com’u kurdu. Kurucusu olduğu sitede yazarlık yapan Hadi Özışık, iki kişi ile çıktığı başlattığı yolculuğunu, bugün 60 kişi ile devam ettiriyor. gazeteoku.com, internetspor.com, gazeteciler.com, memurhaber.com, elmaelma.com, sporoku.com, ekofinans.com sitelerinin de kurucusu olan Hadi Özışık, 2005 yılında İnternet Medyası Derneği’ni kurdu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde İnternet gazeteciliği konusunda ders veren Hadi Özışık, İnternet Geliştirme Kurulu’nun da yönetim kurulunda yer alıyor. Hadi Özışık, üç çocuk babasıdır.

ÖZIŞIK KARDEŞLER

Hadi Özışık, internet medyasında devleştiği son 20 yılda yanında kardeşleri Süleyman Özışık ve Mehmet Özışık yer aldı. Kamuoyu özellikle Süleyman Özışık ismine oldukça aşina. AKP ile kurdukları ilişkiler, AKP’li belediyelerden “konferanslar” aracılığıyla elde ettikleri gelir sık sık gündeme gelen Özışık kardeşlerin isimleri, bazı kumpas davalarında da geçiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın oldukları iddia edilen Özışık kardeşlerin başta Sedat Peker, Alaattin Çakıcı gibi organize suç örgütlerinin liderleri olmak üzere yer altı dünyasıyla da ilişkileri olduğu iddia ediliyor.

İNTERNET MEDYASININ ‘AYDIN DOĞAN’I ÖYKÜNMESİ

Özışık kardeşlerin AKP’ye yakınlıklarıyla kurduğu internet siteleri bu partinin iktidar olmasıyla adeta bir ‘internet medyası devine’ dönüşmelerini sağladı. Pek alanda faaliyet gösteren siteleri yöneten Özışık kardeşler, elde ettikleri güçle bir zamanlar ülkedeki medya tekelinin önemli ismi olan Aydın Doğan’la bile karşılaştırıldılar.

BAYKAL KASETİ DE “İLK ONLARA GİTMİŞTİ”

Özışık kardeşler, daha önce de kamuoyunda kumpas ve şantaj gibi çeşitli davalarla gündeme gelmişlerdi. Süleyman Özışık’ın ismi, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik kaset kumpasında da geçti. Süleyman Özışık, Baykal’a kurulan komplonun kasetinin ilk olarak kendisine gönderildiğini açıklamıştı. “Baykal’ın kaseti ilk bana geldi” demişti.

MEHMET ÖZIŞIK KUMPAS DAVALARIYLA GÜNDEME GELDİ

Özışık kardeşlerden Mehmet Özışık hakkında, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e kumpas kurulduğu ve şantaj yapıldığı gerekçesiyle gözaltına kararı çıkarılmıştı. Mehmet Özışık’ın ismi Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yönelik kumpas davasında da gündeme gelmişti.

MAFYANIN DEŞİFRE ETTİĞİ GAZETECİ: SÜLEYMAN ÖZIŞIK

Özışık kardeşlerden Süleyman Özışık, medyanın yakından tanıdığı bir isim. Sık sık televizyon ekranlarında hararetli tartışmalara katılan Özışık, Türkiye gazetesindeki köşe yazılarıyla da polemik konusu oluyor. Süleyman Özışık’ın ismi son olarak Sedat Peker’le İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabulucuk yapan kişi olarak gündeme geldi. Böylece dünyada eşine az rastlanacak bir ilişki ortaya çıkmış, bir “gazeteci” olarak kamu adına görev yapıp mafyayı deşifre etmesi gereken Süleyman Özışık, bizzat bir mafya lideri tarafından kardeşinin ağzından yayınlanan videoyla deşifre edilmiş oldu.

FATİH TEZCAN ‘ŞANTAJLA’ SUÇLAMIŞTI

AKP’ye yakın bir gazeteci olarak bilinen Fatih Tezcan, Özışık kardeşlerin AKP’li belediyeler üzerinde kurduğu ilişkiyi deşifre etmiş, Süleyman Işık’ın tehditle belediyelerden konferans adı altında para kopardığını, şantajla sitelerine reklam aldığını anlatmıştı. Tezcan, “abi kardeşin” çete olduğunu, internet sitelerindeki haberler aracılığıyla belediye başkanlarını kıskaca alarak, seminer, konferans adı altında yüz binlerce lira para kopardığını anlattı.