Televizyon
08 Ara 2016 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Hackerlar İsrail televizyonundan ezan okuttu!

İsrail'de son günlerde tartışılan ezan yasağı ile ilgili harekete geçen hackerler İsrail'e ait bir televizyon kanalını hackleyerek ezan okuttu.

İsrail parlamentosu Knesset'te, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısını protesto eden bir grup hackerler İsrail'e ait bir haber kanalını ele geçirdi.

Israel's Channel 2 isimli kanalın uydu sistemlerini ele geçiren hackerler kanaldan ezan ve dua çağrısında bulundu.

Kanalı izleyen İsrailliler, yayını ele geçiren hackerların ezan okuduğunu söyledi. Hackerlar yayınladıkları İbranice mesajda ise ezan yasağı karşısında 'Allah'ın cezası gerçekleşti ve yüreklerimizi yaktı' diyerek meydana gelen ve bir çok ülkenin desteği ile söndürülen yangının yasağın karşılığı olduğu ifade edildi.

Arap asıllı İsrailli Milletvekili Ahmed Tiybi, İsrail'in "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasını yasaklayan tasarıyı parlamentoda ezan okuyarak protesto etmişti. Arap asıllı İsrailli politikacı Taleb Ebu Arar'da Ahmed Tiybi'ye destek vermişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.