Gündem
17 Şub 2024 10:57 Son Güncelleme: 17 Şub 2024 11:02

Hacker çetesi çökertildi! Türkiye’nin ''Raymond Reddington''u telefonlara sızdı

Liderliğini Türkiye’nin en iyi 10 hacker’ından biri olarak bilinen Mustafa Karabacak’ın yaptığı dolandırıcılık çetesine yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, örgütün geliştirdikleri yazılımla telefonlara sızdıkları belirtildi.

Konya polisinin geçen yıl, dünyanın en zengin çocuğu karakteri Richie Rich'in adını verdiği operasyonla çökerttiği dolandırıcılık çetesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Afyonkarahisar'da bir teknoloji firması kuran ve Türkiye'nin en iyi 10 hacker'ından biri olduğu belirtilen örgüt lideri Mustafa Karabacak (26) ve 40 şüpheli hakkında, 3 ayrı suçtan dava açıldı. Karabacak ve çetesinin şemasının yer aldığı iddianamede, özellikle android telefonlara yönelik yazılım geliştirdikleri, bu yazılım sayesinde telefonlara virüs yollayarak ele geçirdikleri belirtildi.

Ardından ele geçirilen paraların mağdurların hesapları arasında dolaştırıldığı, en sonunda da Karabacak'a kripto para olarak gönderildiği anlatılan iddianamede, çete üyelerinin illegal HYDRA programı ile bine yakın kişinin telefonları üzerinde iletişim sağladıkları esnada suçüstü yakalandıkları da belirtildi.

Sabah gazetesinden Tolga Yanık'ın haberine göre, Karabacak'ın ise bir dizi karakteri olan ve dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçlu olarak bilinen "Raymond Reddington" takma adını kullandığı öğrenildi. Karabacak'ın yasadışı parayı aklamak için banka ve kredi kuruluşu ile görüşmeler yaptığı da belirtildi.