Gündem
07 Eki 2011 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

HABERTÜRK'ÜN MANŞETİ, BASIN KONSEYİ'Nİ HAREKETE GEÇİRDİ!

Habertürk Gazetesi'de yer alan ve büyük tepki çeken "Kadına Şiddette Son Nokta" Basın Konseyi'ni harekete geçirdi.

Habertürk Gazetesi'nin manşetinde yer alan ve büyük tepki çeken "Kadına Şiddette Son Nokta" başlıklı haber ve fotoğraf, Basın Konseyi'ni harekete geçirdi. Konsey tarafından yapılan açıklama şöyle...

Basın Konseyi Habertürk Gazetesi’nin manşetinde yer alan ve kamuoyunun çok şiddetli tepkilerini üzerine çeken “Kadına Şiddette Son Nokta” başlıklı haber ve fotoğrafla ilgili olarak re’sen işlem başlattı ve Basın Konseyi Yüksek Kuruyu bu konuyu görüşmek üzere acil toplantıya çağırıldı.

Konsey'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

07.10.2011 tarihinde Habertürk Gazetesi’nin manşetinde “Kadına Şiddette Son Nokta” başlığı altında aile içi şiddete maruz kalarak, eşi tarafından bıçaklanmış bir kadının yaralı halde ve sedye üzerindeki fotoğrafının hiçbir gizleme veya buzlama yapılmaksızın tüm çıplaklığıyla ve pervasızca yayınlanmış olması kamuoyunda çok ciddi bir infiale yol açmıştır. Basın Konseyi’ni telefon, faks ve e-posta yağmuruna tutan çok sayıda yurttaşımız kadına yönelik şiddeti düşüncesizce manşete taşıyan bu haber ve fotoğraf hakkında şikâyetlerini bildirmişlerdir.

Basın Konseyi kamuoyu gündemine yerleşen ve çok ciddi bir tepki uyandıran bu fotoğraf ve haberle ilgili olarak Basın Meslek İlkeleri yönünden derhal bir inceleme başlatmıştır. Ayrıca konunun sürüncemede kalmaması ve en kısa zamanda karara bağlanabilmesi amacıyla Basın Konseyi Genel Sekreterliği, Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nu bu konuyu tek gündem maddesi olarak görüşmek üzere, acil toplantıya çağırmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.