Polemik & Kulis
06 Nis 2020 14:24 Son Güncelleme: 06 Nis 2020 15:24

Habertürk'ten tehlikeye davetiye! Koronaya rağmen...

Korona virüs Türkiye’de hızla yayılırken her gün 'evden çıkmayın' çağrılarının yapıldığı Habertürk’te konuklu yayınların ardı arkası kesilmiyor.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyada 1 milyondan fazla kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı, medya dünyasında da önemli tedbirlerin alınmasına yol açtı.

Ancak medya dünyası içinden gelen pozitif vaka haberlerine rağmen başta Habertürk olmak üzere birçok haber kanalında konuklu yayınlar devam ediyor.

Özellikle Habertürk'ün önemli ekran yüzlerinden biri olan gazeteci Fatih Altaylı’nın tüm nasihatlarına rağmen yayınlarını hala televizyon binasından ve konuklu olarak sürdürmesi eleştirilere neden oldu.

Ciner Grubu bünyesinde yayın yapan Bloomberg HT’de ise Habertürk’ün aksine sunucular evden yayın yapma uygulamasına geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde de FOX News, CNN, CNBC, BLOOMBERG ve MSNBC gibi birçok önemli haber kanalı spikerlerini evden çalıştırmaya başladı.

Türkiye’deki sunucuların da kanal yönetimlerine "Önce can diyoruz. Bunun daha fazla ihmal edilmeden teknoloji de buna imkan sağladığından nasıl askeri harekatlarda ve deprem gibi felaketlerde sahadan sunum yapılıyorsa bu süreçte de ABD'de olduğu gibi spikerler evden haber sunsunlar" dediği öğrenildi.

Başta kamu yayıncılığı yapan TRT olmak üzere önümüzdeki günlerde CNN Türk, NTV, Habertürk gibi kanalların da Bloomberg HT gibi evden sunuma geçmesi bekleniyor.