Medya
23 Oca 2023 22:10 Son Güncelleme: 23 Oca 2023 22:42

Habertürk’ten ilginç hamle! 'Annem karne hediyesi et aldı' haberine soruşturma

Habertürk, kasaba giden bir çocuğun "Annem karne hediyesi olarak et aldı" sözlerinin yer aldığı haberle ilgili inceleme ve soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Habertürk'te Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması üzerine yapılan haberde, bir çocuğun "Annem karne hediyesi et aldı" sözleri gündem oldu. Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntüler üzerinden muhalefet partileri de hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yayında "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzatan kasap ise daha sonra olayı reddedip “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” dedi. Annenin durumu yalanladığı öne sürüldü.

Tartışmaların odağındaki Habertürk'ten de olayla ilgili açıklama geldi. "Haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" diyen Habertürk yönetiminin açıklaması şöyle:

"Habertürk TV, 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir. Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."