Polemik & Kulis
27 Nis 2018 22:27 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:11

Habertürk'te üst düzey ayrılık! Sebebi yayından kaldırılan 'Erdoğan-Gül' haberi mi? (Medyaradar/Özel)

"Erdoğan hangi isimleri Gül'e yolladı" başlığı ile yayımlanan haber, kısa süre sonra yayından kaldırılmıştı.

Habertürk'ün internet sitesinde yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Abdullah Gül'ü aday olmaması konusunda ikna etmesi için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı görevlendirdiği iddia edilmişti. "Erdoğan hangi isimleri Gül'e yolladı" başlığı ile yayımlanan haber, kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

Habertürk yönetimi haberi siteden kaldırmakla yetinmedi ve fatura kesmenin peşine düştü.
Sitenin genel yayın yönetmenliğini yapan Barış Erkaya'dan savunma istendiği ve Erkaya'nın da bu savunmanın ardından görevine son verildiği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Erkaya'dan konu ile ilgili açıklama geldi.

Barış Erkaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Kovulduğuma ilişkin iddialar doğru değildir." ifadelerini kullandı. Erkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada ayrılma kararını kişisel nedenlerle aldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erkaya şu ifadeleri kullandı;

"KİŞİSEL SEBEPLERLE AYRILIYORUM"

"Bugün itibariyle haberturk.com 'daki 9 yıla yakın serüvenime kişisel sebeplerle son vermiş bulunuyorum. 9 yıl bir yayında ter akıtmak için oldukça uzun bir süre. Bu süre içerisinde aslında mesai arkadaşlarımla birlikte 9 yaşında bir çocuk büyüttüm. Gözümden sakındım, korudum, kolladım, 22 yıllık meslek hayatımda öğrendiklerimi ona öğretmeye de çalıştım ama ben de çok şey öğrendim ondan. Fakat duygusal bağım olan bu çocuğu büyütürken bu arada kan bağım olan da bir çocuğum oldu. Gazeteci çocuklarının talihsiz kaderi. İki çocuğumdan birini sanırım biraz fazla kayırdım. Kan bağım olan çocuğuma biraz haksızlık ettim. Şimdi ondan çaldığım zamanları biraz telafi edebilmek ara veriyorum."

"KOVULDUĞUM İDDİALARI DOĞRU DEĞİL"

"Çocuğumla vakit geçirmek istiyorum. Bazı medya sitelerinde kovulduğuma ilişkin iddialar doğru değildir. Tamamen kendi isteğimle ve konuşulan senaryolardan bağımsız olarak, bir süredir aklımda olan, çocuğuma vakit ayırma amacıyla bir süre gazetecilik hayatıma mola vermekten ibarettir. Bu vesileyle yolumun kesiştiği kesişmediği herkese ve Başta Sayın Kenan Tekdağ olmak üzere Ciner Medya Grubu'nun değerli yöneticilerine gruba ilk adımımı attığım 2010 yılından bugüne bana olan destekleri, inançları için çok teşekkür ediyorum. Bunun dışındaki hiçbir bilgi doğru değildir. Lütfen itibar etmeyiniz."

Barış Erkaya Şubat 2017'de Habertürk internet sitesi genel yayın yönetmenliği görevine Gülin Çeliker'in ayrılması üzerine getirilmişti.



MEDYARADAR/ÖZEL