Medya
24 Oca 2023 14:06 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 14:23

Habertürk’te neler oluyor? Önce et sonra çete haberi… Her yerden kaldırıldı!

Habertürk, önce tartışmalara neden olan "et" haberini, ardından ise İstanbul mahallelerindeki silahlı saldırı ve çatışmaların arttığına dair yapılan dosya haberi internet siteleri ve tüm sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili yapılan bir haberde konuşan çocuğun sözleri gündem oldu. Muhabirin soru sorduğu bir çocuk, "Annem karne hediyesi et aldı" dedi. Muhabir çocuğu 'tebrik' ederken kasap ise, "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzattı.

Bu haberin sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte, eti çocuğa veren kasap konuştu: “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller.”

Sabah gazetesine konuşan çocuğun annesi ise "Bizi seçim malzemesi yaptılar. Çocuğumun üzerinden rant elde ettiler. Çocuğumun hiçbir şeye ihtiyacı yok" dedi.

Bunun üzerine Habertürk, resmi sitesinden yaptığı açıklamada ülke çapında tartışma yaratan "Annem karne hediyesi et aldı" haberi ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı ve haberi tüm sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

BİR HABER DAHA KALDIRILDI

Et haberinin kaldırılmasının ardından bir haberin daha kaldırıldığı ortaya çıktı.

OdaTV’nin haberine göre Habertürk Muhabiri Ozan Kelleci'nin "İstanbul'da kanlı hesaplaşmalar. Bazı mahallelerde silahlı saldırı ve çatışma sayısı arttı. Mahalle çetelerinin sayısı arttı mı?" şeklindeki haberi de kurumun internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

Söz konusu haberde Güvenlik Uzmanı Feramuz Erdin'in de görüşlerine yer verilmişti.

ETİKETLER
#habertürk #et #çete