Polemik & Kulis
04 Oca 2020 15:14 Son Güncelleme: 04 Oca 2020 16:10

Habertürk'te ilginç olaylar dizisi! Fatih Altaylı'nın 'histerik' dediği iddialar gerçek çıktı!

Habertürk yazarı Sinem Kaymakçı’nın yazılarına son verilmesi sonrası işler daha ilginç bir noktaya doğru gidiyor.

HaberTürk internet sitesine yazan Sinem Kaymakçı, HaberTürk yönetiminin İstanbul Havalimanı ve Marmaray’ın engelli dostu inşa edildiği yönünde reklam yapmasını talep ettiğini, bu talebi reddedince de yazılarına son verildiğini açıklamıştı.

Konuyla ilgili twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Kaymakçı, “Habertürk yönetimi benden Yeni Havalimanı ve Marmaray'ın ne kadar engelli dostu inşa edildiği konusunda figüran olmamı istedi” dedi ve ekledi: Ben de sokaklarda engelli sorunları had safhada iken siyasi getiri amaçlı bu filmin çekilmesini uygun bulmadım ve yönetime ifade ettim. unun üzerine dün yazılarıma son verildiği bilgisi ulaştı. Bugün sayfadan yazılarıma bakmak istediğimde yazılarımın kaldırıldığını görmem en büyük hayal kırıklığı oldu. Bu yaşananları kamuoyunun bilme hakkı var diye düşündüm. En çok da engellilerin sesi olma imkanım elimden alındığı için üzgünüm.” İfadelerini kullanmıştı. 

Ancak HaberTürk yazarı Fatih Altaylı Kaymakçı’nın Habertürk’te yazar olmadığını savunan bir yazı kaleme aldı.

Altaylı yazısında, Sinem Kaymakçı'nın sözlerini "histerik" diye nitelemiş ve şunları yazmıştı: “Habertürk yazarı olduğu iddia edilen engelli hanımefendinin Habertürk’te yazarlık yaptığından haberim yoktu. Zaten olması da mümkün değildi. Çünkü Habertürk’ün yazar kadrosunda böyle bir isim yoktu. Habertürk’te hiçbir zaman yazarlık yapmamıştı.Ama sosyal medya öyle manyak bir yerdi ki, neyin doğru neyin yalan olduğunun da önemi yoktu” 

Fakat, Kaymakçı’nın daha önce Habertürk’ün internet sitesinde çıkan yazıları ve resmi twitter hesabından tanıtım için paylaşılan birçok yazısının olması ise neden böyle bir yazı yazıldığı konusunda kafalarda soru işareti bıraktı.

İşte o paylaşımlar: