Polemik & Kulis
26 Nis 2016 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Habertürk'te atama! Kim, hangi göreve getirildi? (Medyaradar/Özel)

Bir süredir işten çıkartmalarla sarsılan Habertürk'te bir atama gerçekleşti.

Ciner Medya Grubu yönetimi Şubat ayı içerisinde Habertürk TV ile Habertürk Gazetesi'nin iki servisini birleştirme kararı almıştı.

Buna göre Genel Müdürlük görevini Veyis Ateş'in yürüttüğü Habertürk Televizyonu'nun İstanbul İstihbarat Servisi ile Habertürk Gazetesi'nin Haber Merkezi birlikte çalışacak.

İşte bu iki servisin İstihbarat Şefliği görevini yürütecek isim de belli oldu. Mavi Marmara gemisinde bulunan ve operasyonla ilgili fotoğraflarını Türkiye'ye getirebilen tek kişi olan Gazete Habertürk muhabiri Şefik Dinç İstihbarat Şefliği görevine atandı.

ŞEFİK DİNÇ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nünden 1998 yılında mezun oldu. 1996 yılında stajyer olarak girdiği İntermedya Ekonomi Dergisi'nde bir yıl sonra kadrolu olarak mesleğe başladı. Sabah Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı. Dinç, 2009 yılı başında Habertürk Gazetesi'ne geçti.

2010 yılında İsrail’in operasyon düzenlediği Mavi Marmara gemisinde gazeteci olarak bulunan Dinç, buradan fotoğraf getirebilen tek gazeteci oldu. Burada çektiği fotoğraflarla Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin ‘Yılın fotoğrafı’ ve ‘Haber fotoğrafı’ dalında birincilik ödülü aldı. Mavi Marmara gemisinde yaşananları ‘Kanlı Mavi Marmara’ adıyla kitaplaştırdı



MEDYARADAR/ÖZEL