Polemik & Kulis
19 Eki 2015 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Habertürk'e yeni spor yazarı! Kadroya hangi ünlü isim katıldı?

Gazetenin kadrosuna katılan yazar, ilk sayfadan anons edildi.

Spor haberlerinin deneyimli ismi gazeteci Mehmet Atalay, Habertürk gazetesinin yazar kadrosuna katıldı.

Atalay'ın, Habertürk'teki ilk yazısı 21 Ekim Çarşamba günü yayınlanacak.

Habertürk, yeni spor yazarını bugünkü ilk sayfasından böyle duyurdu:



Uzun yıllar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan Atalay, ayrıca 7 Haziran'da yapılan Genel Seçimler için AK Parti'den Trabzon Milletvekili aday adayı olmuş, ancak aday listesine girememişti.



1965 Trabzon doğumlu olan Mehmet Atalay, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesinde başlayan Mehmet Atalay Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazetede gazetecilik ve yazarlık yaptı, daha sonra da Zaman Gazetesinde spor müdürlüğü görevini yürüttü.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor Danışmanlığı yaptı. Mehmet Atalay 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü, 2003 yılında Başbakan Başmüşavirliği, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de yapan Mehmet Atalay; Bunun yanı sıra Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Üniversiade Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 yılında ayrıca Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörlük görevine getirilmiştir. Mehmet Atalay evli ve 4 çocuk babası.