Medya
04 Şub 2012 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

HABERTÜRK YAZARLARI! BUNA BİR ÇİFT LAFINIZ YOK MU?

Vatan yazarı Mutlu Tönbekici, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'ın Ece Temelkuran'ın kovulmasına gösterdiği gerekçeyi eleştirdi.

Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'ın Ece Temelkuran'ın kovulmasına gösterdiği garip gerekçeyi eleştiren Mutlu Tönbekici, Habertürk yazarı Balçiçek İlter üzerinden yüklendi.

Kenan Tekdağ, Temelkuran'ın Tunus'a yerleşmesi ve sosyal medyadaki aktif muhalif tavrını kovulmasına gerekçe göstermişti. Tönbekici de günde 20 twit atan, blog yazan Habertürk yazarlarını örnek verdikten sonra başta Balçiçek İlter olmak üzere Habertürk yazarlarına seslendi ve "Buna bir çift lafınız yok mu?" diye sordu...

İşte Mutlu Tönbekici'nin Habertürk'e yönelttiği o eleştiri:

Habertürk’e Mehter Marşıyla transfer edilen ama iki yıl sonra (hayli sönük bir) İzmir Marşıyla yollanan köşe yazarı Ece Temelkuran, sosyal medya kurbanı olmuş! Ciner Medya Grubu Başkanı Kenan Tekdağ Mediacat Dergisi’ne verdiği röportajda “Ece’nin son dönemde Tunus’a yerleşmesi, sosyal medyaya odaklanması, sosyal medyayı kullanma tarzı ve orada oluşturduğu profil yeni bir durum oluşturdu. Bu yeni durumun ileride çeşitli açılardan problem yaratma potansiyeli içerdiğini değerlendiren gazete yönetimi, kendi özgür iradesiyle sözleşmeyi yenilememe kararı aldı” demiş.

Allah Allah?!?

Habertürk’te başka yazarlar da sosyal medyayı kullanıyor. Günde 20 twit atıyor, blog yapıyor. Ece Temelkuran köşesinde yazdıklarından farklı ne yazmış sosyal medyada da “çeşitli açılardan problem yaratma potansiyeli” varmış? Ayrıca farklı şeyler yazıyorsa da sana ne? Senin yayınında yazmamış işte. Bu ne biçim bir kafa? Yazar mıyız askeri lisede öğrenci mi, cemaatte mürit mi, manastırda rahibe mi? Attığımız her adım, ettiğimiz her söz, yazdığımız her twit aleyhimize delil olarak mı kullanılacak bundan sonra? Basında böyle bir adet de mi başlayacak?

Başka zırva bahaneler de gelecek mi bundan sonra? Barlarda çok geziyordu, iki tek atınca sarhoş oluyordu, sevgilisiyle beraber yaşıyordu, dekolte giyiniyordu, cumayı kaçırıyordu... Bir Habertürk andı da yazsın bari Ciner Medya yönetimi: “Sosyal medyada yaramazlık yapmayacağıma, içki sofrasında ileri geri konuşmayacağıma, blogumda yemek tarifinden başka bir şey vermeyeceğime...”

Habertürk yazarları! Mesela Balçiçek İlter. Buna bir çift lafınız yok mu?