Polemik & Kulis
22 Mar 2019 11:40 Son Güncelleme: 22 Mar 2019 12:44

Habertürk yazarının Erdoğan yazısına isyan ettiler! "Yaşına hürmeten ses çıkarmadık..."

Habertürk yazarı Serdar Turgut’un Washington’daki kaynaklardan bilgi aldığını iddia edip yazı yazması gazeteci Nevşin Mengü ve Ragıp Soylu’yu kızdırdı.

Habertürk Washington temsilcisi Serdar Turgut, dünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Atatürk çizgisinde anti-emperyalizm savaşı verdiğini' belirterek "Atatürk'ün duruşu Erdoğan'ın şahsında ayaktadır ve güçlüdür" ifadelerini kullanmıştı. Turgut ayrıca, iki yıl önce Washington'da Erdoğan'a yönelik suikast söylentilerinin konuşulduğunu iddia etmiş ve bu bilgiye Washington’a geldikten sonra eski tanıdığı kaynakları yeniden aktive ederek ulaştığını yazmıştı.

‘YEMEDEN İÇMEDEN SENİ BEKLEDİLER’

Bir anda medya dünyasının en çok konuşulan olaylarından biri haline gelen bu yazı ile ilgili gazeteci Nevşin Mengü’den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Serdar Turgut’u yazısı nedeniyle eleştiren Mengü, kişisel twitter hesabından, “20 yıl önceki kaynakları yememiş içmemiş aynı pozisyonda Serdar Turgut'u beklemiş! Bürokratlar, uluslararası alanda hiç bir ağırlığı olmayan bir gazetenin yarı emekli yazarına devlet sırlarını anlatmış! Sedat Bey bence dayanışma için madem ülkesine dönsün” ifadelerini kullandı.

‘YALAN YAZMAKTAN BIKMADIN’

Serdar Turgut’a bir tepki de gazeteci Ragıp Soylu’dan geldi. Türk medyasının dış haberler konusunda deneyimli isimlerinden biri olan Soylu, Serdar Turgut için twitter hesabından, “Washington’dan yalan yazmaktan bıkmadın ama biz yaşına ve kıdemine hürmeten sana ses çıkarmamaktan bıktık. Pardon, New York’tan olacaktı. Çünkü zatı muhterem New York’ta yaşıyor ve oradan Washington’ı anlatıyor” dedi.